Samsung Çocukların Göz Sağlığını Korumak İçin Özel Program Geliştirdi!

Samsung’un geliştirdiği, Samsung Safety Screen uygulaması sayesinde, çocuğunuzun akıllı telefonunu, olması gerekenden yakın mesafeden kullanmasını engelleyebileceksiniz.

Samsung Çocukların Göz Sağlığını Korumak İçin Özel Program Geliştirdi!
22 Nisan 2016 Cuma 11:25

 Günümüzün en büyük problemlerinden olan göz hastalıklarının en önemli sebeplerinden biri de, bildiğiniz üzere, akıllı telefonlar. Gittikçe düşen kullanım yaşıyla beraber, bu hastalıkların küçük yaşlarda oluşmaya başlaması ve sağlığı tehdit etmesi de mümkün hale geliyor.

Samsung’un geliştirdiği uygulamayı, çocuğunuz veya yeğeninizin telefonuna yüklediğiniz takdirde, Samsung Safety Screen, sürekli arka planda çalışacak ve kullandığı yakınlık algılayıcılarıyla, çocuğunuzun ekrana fazla yaklaşmasını engellemek için ekranın büyük bir kısmını kaplayan yukarıdaki uyarıyı gösterecek. Samsung, bu sayede çocuklarda oluşabilecek göz hastalıklarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Sadece Android telefonlarla uyumlu çalışan uygulamanın ileride iOS’a gelmesi ise pek mümkün görünmüyor.

Kaynak: leadergamer.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.