Sağlık Reklamlarına 2,5 Milyon Lira Ceza Kesildi

Gümrük Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu sağlık reklamlarını inceledi. 225 sağlık reklamı mevzuata aykırı bulundu, 2 milyon 657 bin lira ceza kesildi.

Sağlık Reklamlarına 2,5 Milyon Lira Ceza Kesildi
15 Ocak 2018 Pazartesi 18:26

Hastalar İstismar Edilmeyecek

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, ticari reklamlar ve haksız ticari uygulamalarla ilgili inceleme ve denetimleri gerçekleştirirken, tüketicilerin sağlığının, güvenliğinin ve ekonomik çıkarlarının, reklamlar ve haksız ticari uygulamalar vasıtasıyla zedelenmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor.
 
Reklam Kurulu’na 2017’de yapılan toplam 5 bin 20 adet başvuru yapıldı. Bu başvuruların 812 tanesi ise sağlık sektörü reklamları hakkında oldu. Kurul 227 adet sağlık reklamını incelemeye alırken, 225’ini mevzuata aykırı buldu. Aykırı bulunan sağlık reklamlarının 172 adedine durdurma, 53 dosyada ise idari para ve durdurma cezası verildi.

İndirim de Var Kampanya da

Bu kapsamda verilen ceza miktarı ise toplam 2 milyon 657 bin 17 lira oldu. Yapılan tanıtımlarda sağlık hizmetlerine ticari bir görünüm kazandıran fotoğraf ve videolara yer verildiği belirlenirken, indirim, kampanya veya fiyat bilgilerinin de yer aldığı tespit edildi. 

Kaynak: Aksam.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.