Sağlık Bakanlığı'ndan 22 Bin Personel Alımı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun tasarısında Sağlık Bakanlığına 22.000 personel atama izni veriliyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan 22 Bin Personel Alımı
08 Ağustos 2016 Pazartesi 11:59

Memur olmayı bekleyen sağlık personeline 22 bin atama müjdesi geldi.  Türkiye varlık fonu kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına, Sağlık Bakanlığına 22 bin personel ataması yapılmasına dair madde konuldu. Bu maddeye göre kanun tasarısı yasalaştıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından 22.000 personel alımı yapabilecek. FETÖ ile ilişkisi bulunan sağlık kuruluşlarına el konulmasının ardından buralardaki sağlık personeli açığı da göz önüne alındığında sağlık personeli atamalarının kısa süre içerisinde yapılacağı tahmin ediliyor.
 

2 Ağustos 2016 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilen Türkiye varlık fonu kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülmeye başladı. Kanun tasarısının 47. maddesinde, 4924 sayılı kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli personelden kadroya geçenler sebebiyle iptal edilmiş sayılan 10.827 sözleşmeli kadronun yeniden kullanılmasına ve bu suretle personel temininde güçlük çekilen yerlere toplam 22.000’e kadar sözleşmeli personel istihdamına imkan sağlanıyor.

Türkiye varlık fonu kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının önümüzdeki günlerde yasalaşmasının ardından, Sağlık Bakanlığının personel alım ilanı yayınlaması bekleniyor.




Kaynak : gazetesaglik.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.