Sadece İki Dakikanızı Ayırarak Bir İmzayla Geleceğinize Sahip Çıkın!

Yerli ve milli optisyenlik müesseselerine sahip çıkmak, halkın göz sağlığını korumak, internetten korsan lens satışını durdurmak amaçlı 15 Kasım tarihinde başlatılan imza kampanyası devam ediyor.

Sadece İki Dakikanızı Ayırarak Bir İmzayla Geleceğinize Sahip Çıkın!
21 Kasım 2018 Çarşamba 12:48

İnternetten korsan lens satışına dur demek, yerli ve milli optisyenlik müesseselerinin global firmalar karşısında güç kaybetmesini önlemek, halkın göz sağlığını korumak ve optik sektörüne sahip çıkmak üzere Change.org üzerinden bir imza kampanyası düzenledik.

Optik sektöründe 6560 optisyenlik müessesesi olmasına rağmen bugüne kadar kampanyayı imzalayan kişi sayısı sadece 1263 kişi. Ve hayret verici bir şekilde bu imzaların ancak 1/3’ü Opak Lens çalışanları ve onların aile çevresi dışındaki optik sektörü mensuplarından geliyor. Tüm optik sektörünü bu konuda duyarlı olmaya ve geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

İnterneti çok kullanmayan ya da nasıl imza vereceğini bilmeyen kişiler olabileceğini de düşünerek, sizin için bir video hazırladık. Bu videoda, Change.org üzerinden ‘İnternetten Korsan Lens Satışına Hayır imza kampanyasına nasıl imza vereceğinizi adım adım görebilirsiniz.



İnternetten Korsan Lens Satışı Yasallaşırsa Ne Olacak?

1) İnternet üzerinden yapılacak kontak lens satışları serbest kalırsa internet üzerinden yapılan satışlar hızla artacak. Internet üzerinden satılan ve kaynağı belli olmayan sağlıksız kontak lensler, halkın göz sağlığını ciddi oranda tehdit edecek.

2) Yabancı sermayeli zincir mağazalar, televizyonda ve gazetelerde yapamadıkları reklamlarını internet yoluyla yapabilecekler. Bu durum da ticaretin, tamamen sağlığın önüne geçmesine neden olacak.

3) İnternet üzerinden kontak lens satışı yasallaşırsa, bu durum internet üzerinden optik cam ve çerçevelerin satışının da önünü açacak. Yabancı zincir mağazalar internet üzerinden kontak lens, optik cam, çerçeve, solüsyon ve güneş gözlüğü satışı yaptıkça yerli ve milli optisyenlik müesseseleri yabancı firmaların alt yapısı, reklam ve pazarlama faaliyetleri karşısında varlık gösteremeyerek bir süre sonra kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

İş işten geçmeden ve çok geç olmadan sektörüne, işletmene, mesleğine ve geleceğine sahip çık! Üşenmeden, ertelemeden, “bir şey olmaz” demeden sadece iki dakikanızı ayırarak bu kampanyayı imzalayın ve imzalatın.  

Lütfen kampanyayı imzalamak için aşağıdaki linki tıklayınız.

Change.org: korsan lens satışına hayır kampanyası


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.