Rüzgar Bizden Yana Esiyor!

Rüzgar Bizden Yana Esiyor!
19 Ağustos 2015 Çarşamba 16:01

Türkiye Gazetesi resmi haber sitesinde yer alan ve gazetenin Yazarlarından ‘’Anlat Derdini Feridun Ağabeye’’ köşesinde yayınlanan ‘’Resmî yazışma ne demek’’? başlıklı haber, sektörümüzün geleceği açısından umut vaat etmektedir.

Değerli Taylan Küçüker’in katkıları ile Optik Sektörümüzdeki gelişmeleri takip eden ve duyuran Feridun Ağabey’e Türkiye Gazetesi nezdinde teşekkürlerimizi sunarız.

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gelen ve bizim de gazetemizde paylaştığımız bu haber, Optik sektörünün geleceği açısından hem önemli, hem de umut vericidir.

Söz konusu haberi, değerli okuyucularımıza sunarız.


Resmî Yazışma Ne Demek?

05.06.2015 tarihinde “Üsküdar Kaymakamlığına Duyurulur” başlığıyla bir yazı yayınlamıştık. O yazıda Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nun şikâyetini dile getirmiştik. Şikâyetle ilgili aradan uzunca bir süre geçmişti. T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu konuyla ilgili İstanbul Valiliğine bir resmî yazı göndermiş.

Bu yazıda söylenen şu: Üsküdar ilçesinde söz konusu adreste faaliyet gösteren söz konusu optisyenlik kurumu internet sitesinde izinsiz kontakt lens satışı yapıyor. Bu satış kanunlara aykırıdır. Buna Üsküdar makamları niçin bir yaptırım uygulamıyor? Bu konunun araştırılması ve bildirilmesi isteniyor.

Bu resmî yazışmayı Taylan Bey bize göndermiş. Kendisi Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu adına çalışmalarını gayretlerini takdir ettiğimiz değerli bir okuyucumuz.

Kendisine teşekkür ediyoruz. İyi ki de paylaşılmış. İnanın yarım sayfalık yazıyı en az üç dört defa okudum. Taylan Beyden özür dileyerek sonunda şu kanaate vardım. Demek ki resmî yazışma demek “konuyu anlaşılamayacak derecede zorlaştırarak anlatma sanatı” demek! Bu tür resmî yazıyı yazmak zorunda kalanlara da, bu yazıya muhatap olanlara da Allah kolaylık versin. Hele de böylesi bir prosedür ormanında ısrarla konunun takipçisi olarak sonuca ulaşabilen Taylan Beyefendiyi tebrik ediyorum.

Oh nihayet valilik, internetten izinsiz satış yapan gözlükçü hakkında araştırma başlatacakmış.

Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.