‘Retina Yırtığında Erken Tedavi Önemli’

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nden Prof. Dr. Erkin Kır, yaşla birlikte arka vitreus dekolmanına bağlı olarak retina yırtığı oluşabildiğini, erken tanı ve tedavisi yapılmadığında da bu durumun körlükle sonuçlanabileceğini söyledi.

‘Retina Yırtığında Erken Tedavi Önemli’
03 Aralık 2018 Pazartesi 09:22

Ağ tabakasında olabilecek zayıf alanlar nedeniyle retina yırtıklarının daha kolay oluştuğunu belirten Prof. Dr. Erkin Kır, yüksek miyop olan ve gözüne darbe almış kişilerde özellikle bu durumun önem kazandığını dile getirdi. 

‘Muayeneyi İhmal Etmeyin’
Gözde ani ışık çakmaları ve uçuşan siyah noktaların retina yırtığının göstergeleri olduğunu ifade eden Kır, bu belirtileri yaşayanların  mümkün olan en erken zamanda bir göz muayenesi olması gerektiğini kaydetti. 

Retina yırtığının tedavi edilmezse retina dekolmanına yol açabileceği bilgisini de veren Prof. Dr. Erkin Kır, hastalığın erken dönemde tespitiyle birlikte argon lazer ile başarılı sonuçlar alındığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.