Renkli lens modelleri

Gözleri renkli olmayıp da renkli göz sahibi olmak isteyenler için harika bir buluştur renkli lensler.

Renkli lens modelleri
25 Temmuz 2014 Cuma 08:40

 

Renkli göze sahip olmayanların bir çoğu hep neden benim gözlerim renkli değil diye kendi kendilerine söylenmişlikleri vardır. Gelişen teknoloji ve tıp ile artık sizlerde renkli gözlere sahip olabilirsiniz. Hemde istediğiniz her renkte ve modelde. Klasik yeşil, mavi, ela gibi renklerden sıkılanlar kedi gözü, kırmızı, sarı, gri gibi renklerdeki lensleri kullanabilirsiniz.

 

Kontakt lens kullanımında birinci kural asla işin ucuzuna kaçmamak. Göz sağlığını her daim ön planda tutulmalı. Gözleri kahverengi olan kişiler çoğunlukla mavi veya yeşil renk lens isterler. Burada unutulmaması gereken yeşil tonları sıcak tiplere mavi tonları ise soğuk tiplere daha çok yakışır.

 

Peki soğuk bir tipe mi sahipsiniz sıcak bir tipe mi? Bunu kısaca şu şekilde özetleyebiliriz; güneşlenmemiş yani bronzlaşmamış teninizin doğal hali açık renk bir tene ve açık veya küllü saç tonlarına sahipseniz siz soğuk bir tipsiniz ve mavi göz rengi size yakışacaktır. Sıcak bir ten rengine sahip insanlarda ise yeşil renk lensler daha çarpıcı duracak mavi tonları sönük ve cılız bir hale bürünecektir.

 

Kontakt lens kullanımında temizlik en önemli hususlardan biridir. Bu noktada aşırı dikkatli olursanız lenslerin gözleriniz üzerinde sağlıksız bir etki yaratmasını en aza indirmiş oluyorsunuz. Diğer önemli bir noktada asla ama asla kontakt lensleriniz gözünüzde iken uyumayın!

 

Son olarak gözünüzde ne kadar doğal duran bir lens olsa da biri yanınıza gelip "Lens mi takıyorsunuz çok güzel veya markası nedir?' diye sorduğunda bu durumu inkar edip de kendi göz rengim diyerek komik bir duruma düşürmeyin kendinizi.

 

Kaynak : bizde.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.