Reçete Kayıt Defterinde Büyük Kolaylık

Titck reçete kayıt defteri ile ilgili karışıklığı giderdi.

Reçete Kayıt Defterinde Büyük Kolaylık
26 Ekim 2017 Perşembe 12:25

Optisyenlik müesseseleri tarfından her hastaya ayrı sıra numarası ile tutulması gereken reçete kayıt defteri hakkında denetimlerde oluşan farklı yorumları önleyecek yazı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 81 il Sağlık Müdürlüğüne gönderildi. Eczacı Gözlükçü Taylan Küçüker tarafından TİTCK'dan istenen görüş ve gelen cevabi yazıyı aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

Bu yazı ile bilgisayar ortamında düzenlenen ve her hastaya ayrı sıra numarası verilerek oluşturulan kaydın çıktıları alınmak suretiyle önceden alınan ve yönetmeliğin ekinde yer alan ek-4 ‘te gösterilen, il müdürlükleri tarafından yaprak âdeti tasdik edilmiş reçete kayıt defterine tasdik bilgileri korunmak üzere yapıştırılabileceği  bir kez daha belirtilerek reçete kayıt defteri tutulması konusunda Optisyenlik Müesselerine kolaylık sağlanmıştır.


 

Reçete Kayıt Defteri Tutulması uygulamaları hakkında,TİTCK 'na giden ve gelen yazı 

Taylan KÜÇÜKER 

Eczacı Gözlükçü 

T.C

SAĞLIK BAKANLIĞI

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

Tarih:03.10.2017

Konu: Reçete Kayıt Defteri Tutulması uygulamaları hakkında

Sayı:101

AÇIKLAMLAR:

Eczaneler, reçete kayıt defterlerine, kırmızı yeşil ve SGK kapsamı dışında karşıladıkları reçeteleri reçete kayıt defterlerine kaydederler.

Gözlükçüler mesleki mevzuatları gereği her reçeteyi reçete kayıt defterine kayıt etmek zorundadırlar.

Kurumunuz tarafından, ekte sunulan 23.06.2017 tarih,78489059-511.17-E.136661 sayılı, Reçete kayıt defteri tutulması konulu, Kurum Başkanı adına, Başkan yardımcısı Dr Ufuk AKDIKAN imzalı görüşü 81 il valiliğine gönderilmiştir.

Yazıda özet olarak Bilgisayar ortamında düzenlenen ve her hastaya ayrı sıra numarası verilerek oluşturulan kaydın çıktıları alınmak suretiyle önceden alınan ve yönetmeliğin ekinde yer alan ek-4 ‘te gösterilen, il müdürlükleri tarafından yaprak âdeti tasdik edilmiş reçete kayıt defterine tasdik bilgileri korunmak üzere yapıştırılabileceği düşünülmektedir.

İfadeleri yer almaktadır. Bu kayıt işlemlerine kolaylık sağlayacak bir görüştür.

Söz konusu görüşün, mevzuatta yasal düzenlemeler yapılana kadar bir kolaylık sağlayacağı açıktır. Ancak bazı illerimizde İl sağlık müdürlükleri çok haklı olarak  “yapıştırılabileceği düşünülmektedir”

İfadesini işaret ederek çok net ve açık değil, zayıf vurgu biz bu ifadeye göre bu uygulamayı kabul edemeyiz demektedirler.

SONUÇ VE TALEP:

Söz konusu listeler, günlük, haftalık, aylık olarak mı print edilerek yapıştırılabilecek?

81 İl valiliğine gönderilen yazıda, uygulamada standart bütünlüğü ve kolaylığı sağlamak amacıyla “yapıştırılabileceği düşünülmektedir” şeklinde İşaret edilen reçete kayıt defteri tutulması uygulamalarına, farklı yorumlara sebep vermeyecek şekilde açıklama getirilmesi için ilgililere emir ve müsaadelerinizi saygılarımızla arz ederiz.

 Taylan KÜÇÜKER





 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAYLAN KÜÇÜKER - 6 yıl önce
http://www.mysivas.com/recete-kayit-defteri-tutulmasi-uygulamalari-22732.html
Avatar
Tuncay - 6 yıl önce
Bir örnek olsa hiç kimse zorlanmasa. Herkes nedir bu durum nasıl olacak diye birbirine soruyor.
Avatar
Durdu mehmet - 6 yıl önce
Defter tutmak bence gereksiz tüm reçeteler işlenip SGK ya gidiyor