Prizmatik Cam Ödemeleri

Prizmatik camların ödemesi de yapılamamaktadır.

Prizmatik Cam Ödemeleri
26 Haziran 2014 Perşembe 11:56

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, yayımlamış olduğu Sağlık Uygulama Tebliği'nde prizmatik camların ödemesine yer vermediği için doğal olarak prizmatik camların ödemesi de yapılamamaktadır.

 

Ancak, Medula-Optik Sistemi'nde prizmatik camların giriş butonu haziran ayı başına kadar var olduğundan optisyenlik müesseseleri de gelen prizmatik reçeteleri sisteme girmişler ve faturalandırmışlardır. Ancak, prizmatik camların bedelleri Sağlık Uygulama Tebliği'nde bulunmaması sebebi ile Kurum Başkanlığı'nca ödenmeyecektir. Bugüne kadar ödeme yapılmış olan optisyenlik müesseselerinden de prizmatik camların bedelleri müesseselere yapılacak ödemelerden kesilecektir.

 

Haziran ayı başı itibarıyla Medula-Optik Sistemi'nde prizmatik cam butonu kaldırılmış olup, artık sisteme prizmatik cam girişi yapılamamaktadır. Ancak, Kurum Başkanlığı Fiyatlandırma Komisyonu'nun eylül ayı başında yapacağı toplantı sonrası, prizmatik camların ödemesi kabul edilmesi halinde prizmatik camlar butonu sisteme tekrar koyulacaktır.

 

Bilgilerinize...

 

TOOMAD Yönetim Kurulu

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.