Optisyenlik Müessesesi Tabelaları Hakkında!

Optisyenlik Müessesesi Tabelaları Hakkında!
18 Ağustos 2015 Salı 18:13

Sayın Üye Meslektaşlarımız,

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı’nın 11.06.2015 tarih ve 73678 Sayılı yazısı ile İstanbul Valiliği’ne (İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü) gönderilen yazıda optisyenlik müesseselerinin tabelaları hakkında 28886 Sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmeliğin 12 inci maddesine göre tabelaların;

  • En fazla 8m2 büyüklüğünde olabileceği,

  • Birden fazla cephe var ise en fazla iki cephede, en fazla 8 m2 büyüklüğünde iki tabela bulunabileceği,

  • Tabelada müessesenin ruhsata esas isminin ( İl Sağlık Müdürlüğünden aldığımız Optisyenlik Müessese Ruhsatnamesinde Müessese Adı kısmında yer alan isim ) yazılabileceği ve bunun dışında her hangi bir logo, işaret ve bilginin bulunamayacağı,

  • Tabelalara yazılan ruhsata esas ismin istenilen yazı karakteri ile yazılabileceği,


Bilgilerine yer verilmektedir.

Bu günlerde İstanbul ilinde faaliyet gösteren optisyenlik müesseseleri mesul müdürlüklerine  ilçe sağlık müdürlüklerince iş bu yazı tebliğ edilerek, tebliğ tarihinden itibaren 3 (üç) ay içerisinde müessesenin anılan konulara uygun bulunmayan tabelalar hakkında gerekli düzenlemeyi yapmaları gerekmektedir.


Meslektaşlarımızın bahse konu hakkında Bakanlığımızın gönderdiği yazı dahilinde gereken hassasiyeti göstermelerini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.


Bilgilerinize,

Kaynak: gozder.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.