Optisyenlik Müesseselerinde Reklama İlişkin Yazı

T.C. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen optisyenlik müesseselerinde reklama ilişkin yazı yayınlandı.

Optisyenlik Müesseselerinde Reklama İlişkin Yazı
18 Aralık 2015 Cuma 14:55

T.C. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen optisyenlik müesseselerinde reklam konulu yazı hakkında cevap yazısının tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


"Bazı sivil toplum kuruluşları ve optik müesseseleri tarafından doğrudan İl Müdürlüğümüze göndermiş olduğu yazılarda; Optisyenlik müesseseleri tarafından yapılan tanıtım ve reklamların mezkür mevzuat hükümlerine uygun olup olmadığı bildirimleri yapılmaktadır.

5193 Sayılı Optisyenlik hakkında Kanun 'un 11. maddesi ile optisyenlik unvanının haiz olarak müessese açmış olanların, yalnız optisyen unvanını kullanabilecekleri belirtilerek başka bir unvan kullanmaları veya gerçeğe uymayan reklam yapmaları yasaklanmakta; yapılacak ilan ve reklamlar ise 18/0112014 tarihli ve 28886 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik ile düzenlenmektedir."

Kaynak: egod.com.tr


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.