Optisyenler İçin Yeni Bir 'Tanıma' İhtiyaç Yok!

"2017 Yılında 3 Atama ortalama 25 bin sağlıkçı var Optisyen de olmalı!"

Optisyenler İçin Yeni Bir 'Tanıma' İhtiyaç Yok!
14 Kasım 2016 Pazartesi 16:08

Optisyen Miraç Aslan’ın optisyenlerin kamuda istihdamının gerekliliği için paylaştığı düşüncelelerini siz değerli okurlarımıza sunuyoruz. 

Artık Optisyenlerin kamuda istihdam tezini yazmaktan usandım Optik Gazete okurları o yüzden kısa ve öz yazacağım.                                                                                                                 

Optisyenlerin atanabilmesi için Dpb'nin yaptığı yerleştirmeleri takip etmeliyiz çünkü her memur adayı bu yerleştirmelere tabidir. Bizde bu yerleştirmeleri ve sayıları derledik, derlememizi geçmiş yıllardan ve bugünden araştırarak yaptık. Kim Optisyenlerin kadrosu için çalışma yapmak isterse bunları kesin bilmesi gerekir.

Ve tekrar tekrar yenilemek istiyorum Optisyenlerin atanması için yeni bir 'tanıma' ihtiyacı yok Örnek; Ataması yapılan diğer sağlıkçılar, açın bakınız 30 sağlık bölümünden kaçında açık 'tanım' yazıyor, hatta en son örnek;  Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri tanım yapılması için geçen hafta TBMM'ye çıktılar ama 2014 Kpss'sin den toplam 200 adet kadro aldılar. İşine gelmeyen bazı çevreler hala 'tanım' diyor bunu hala savunan ya iş yapmak istemiyor yada cahil.
Diğer konu ise gene bazı çevreler Maliye Bakanlığı Optisyenlere bütçe vermiyor diyorlar.  Maliye Bakanlığı, her yıl sonunda yapılan bütçe görüşmelerinde gelecek yılın bütçesini  alıyor. Bu bütçeden diğer Bakanlıklara olduğu gibi Sağlık Bakanlığınada belli sayıda kadro bütçesi veriliyor. Kadro dağılımını ise S.B kendi içinde yapıyor ama gene cahil çok ki S.B ye söz geçiremeden ortaya Maliye Bakanlığını katıyor.
Ne demişler ya başlamamalı yada bitirmeli

Devlet Personel Başkanlığının 2017/Kpss Tercih Kılavuzu

2017/ 1: Devlet Personel Başkanlığı (kadrolu) Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme: Haziran
2017/ 2: Devlet Personel Başkanlığı (kadrolu) Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme: Kasım
2017/ 3: Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının (4/b) Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme: Mart
2017/ 4: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (4/b) Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme: Nisan
2017/ 5: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (4/b) Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme: Eylül
Bu listeye göre arkadaşlar kadro gelirse 2017 yılında 3 yerleştirmede Optisyen ataması yapılır. Bunlar tarih sırasına göre:
1-Sağlık Bakanlığının sözleşmeli alım yaptığı Mart ayı,alınacak sağlıkçı ise ortalama 8 bin.
2-Genel merkezi ve kadrolu atama olan Haziran ayı,alınacak sağlıkçı ise ortalama 12 bin.
3-Genel merkezi ve kadrolu atama olan Kasım ayı,alınacak sağlıkçı ise ortalama 6 bin
Ve bizler 2017 yılı içerisinde bu 3 atamada, ortalama 70'er kadro bile alsak 2 yıl içerisinde 300 den fazla kadro almış olacağız bu mükemmel olur. Bu yüzden herkes Platformu takip etsin ve çalışmalara destek versin. Aynı zamanda şuan yaptığımız faks göndermeye yoğun ilgi bekliyorum.

Not: Sınavlarımız 2 yıl geçerli, 2018 yılında da kesin 2 atama olup 3. atamanın sözleşmeli olması da yüksek ihtimal. Ne kadar kadro erken gelirse o kadar atanacak Optisyen sayısı fazla olur o yüzden biran önce kadro gelmeli. Aynı zamanda bu 2 yılda 6 bin Optisyen de mezun olacak artık kadronun gelmemesi hepimiz için kayıp.

Optisyen Miraç ARSLAN



 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayati GÖK - 7 yıl önce
Bence de yok bunu kim uyduruyorsa kadronun gelmesini istemiyor o yüzden inanmayın bunu söyleyenlere ve kadro için siyasi tanıdıklarınızdan yardım isteyin.
Avatar
Merve - 7 yıl önce
Artık verilmelidir hakkımız yıllardır kadro mu bekleyeceğiz her bölümden atama var bir biz den yok.
Avatar
atıf berber - 7 yıl önce
Kamuda istihdam istiyoruz duy bizi Sağlık Bakanlığı...