Optik Sektöründe Markalaşmanın Önemi!

Optik sektörünün gözünü açma zamanıdır!

Optik Sektöründe Markalaşmanın Önemi!
12 Şubat 2019 Salı 14:10

Bugünden başlayarak 7 gün boyunca yayınlayacağımız Optik Sektöründe marklaşmanın önemi ve neden Türk markalarına sahip çıkmalıyız konusunda tespitlerimizi içeren yeni bir yazı dizisine başlıyoruz. Dizinin 1. Bölümünü dikkatinize sunuyoruz.

Optik Ürünleri
MARKALAŞTIRMAK

1
Gözlükçü/Optisyen Diyor ki “Müşterim Marka İstiyor!”

Güneş gözlüğünde yıllarca kullanıcıları markaya alıştırdık. Çerçevede de öyle…

Eh, insanların moda ile aşinalığı nedeniyle, moda olan markaları takip etmeleri sonucunda oluşan sonuçlara itirazımız yok elbet. Bir mini mini vahşi sürüngen hayvan figürünü sol gömlek cebine iliştirdiğinizde Türkiye’de üretilen o gömleğin fiyatının artmasına herkes alışkın. Birçok firma yatırım yapıyor, reklam yapıyor ve markasını bu şekilde daha yüksek bedellerle satılır hale getiriyor. Göz sağlığına katkı fonksiyonunun yanı sıra yüzümüzde taşıdığımız için en önemli aksesuarlarımızdan biri olması kaçınılmaz olan gözlük ve güneş gözlüğünün de çok bilinen ve konuşulan markalardan seçilmesi pek de anlaşılmaz bir şey değil.

Ama ya gözlük camı???

Çıkalım sokağa 100 gözlük kullanıcısına soralım bakalım, gözlük camı markalarını biliyorlar mı?

Sevgili optik sektörü mensupları kendimizi kandırmayalım. Gözlük camında kullanıcılar marka bilmez. Bilmeye başlıyorlarsa “neden” diye sorun kendinize. O markaların tüketiciye yönelik reklamı mı var? Yoksa onlar böyle bir reklam yatırımı yapmadan gözlükçü ve optisyenlerin kendi markalarını öne sürmelerini sağlamaya çalışıyorlar?

Optik sektörünün gözünü açma zamanıdır!

Senelerdir markasına yatırım yapmış ürünlerin (çerçeve ve güneş gözlüklerinin) istenmesine karşı bile kullanıcılarımıza bilgi vererek onları aynı kalitede ama daha uygun fiyatlı yerli marka ürünlere kanalize etmemiz gerekirken tutup optik camda da yabancı firma markalarına yönlendirmek ne kullanıcıya, ne optisyenlik müessesesine fayda eder.

Bunun faydası yabancı sermayeli cam üreticisinin tüketiciye reklam yatırımı yapmasına bile gerek kalmadan Gözlükçü/Optisyen tarafından ürününün öne sürülerek bedavaya ve hatta zararına markalaştırılmasıdır.

Bu diziyi izleyin. Neden zararlı olduğunu göreceksiniz.

Siz, siz olun yerli üretimi ve yerli markaları destekleyin. Optik camda, çerçevede, güneş gözlüğünde, kontak lenste, lens bakım ürünlerinde kalitesini kanıtlamış yerli üreticileri, yerli markaları araştırın ve onları destekleyin.

Bu diziyi izleyin. Yerliyi desteklemenin yararlarını göreceksiniz.

Optik sektörünün gözünü açma zamanıdır!


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.