Optik Sektörü Olarak Şanslıyız Biz!...

Ülkemizde optik sektörü halen yerel yapısını korumaktadır.

Optik Sektörü Olarak Şanslıyız Biz!...
13 Şubat 2019 Çarşamba 11:33

Yazı dizimizin bugünkü bölümünde sektörümüzün yerel yapısını koruması bakımından neden şanslı olduğumuzu görüyoruz.

2

Sektör Olarak Şanslıyız Biz…

Kesinlikle şanslıyız!

Bugün ülkemizde birçok sektörün perakende kanadında, çoğu yabancı sermayeli olmak üzere, zincir mağazaların sayısı daha fazladır. Avrupa ülkelerinin hemen hepsinde ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki optik sektöründe de durum benzerdir. Oysa ülkemizde optik sektörü halen yerel yapısını korumaktadır.

Ülkemizde 6560 optisyenlik müessesesi bulunmaktadır. Bu sayının adetsel olarak %90’dan fazlası “Yerel Bağımsız Optisyenlik Müessesesi”dir. Yabancı zincir mağazalar Türkiye’de sayıca çok daha azdır.

ABD’de ve Avrupa’nın birçok ülkesinde global dev şirketlere ait yabancı sermayeli zincir mağazalar o ülkelerin lokal optik mağazalarından sayıca daha fazla ve yaygın olarak hizmet veriyorlar.

Biz şanslıyız. Çünkü Amerika’da ve Avrupa’da olduğu gibi sektörümüz dünya devi, yabancı sermayeli zincir mağazaların kontrolünde değil. Türkiye’nin optik sektöründeki devi başkası değil kendisi. Henüz. Tabii ki yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri birlik içinde durduğu sürece…

İlk birlik noktamız da düşüncede, amaçta birlik. Sonra da uygulamada birlik.

Markalaşma da birlik maddesi olarak seçeceğimiz ilk konu olabilir. Türk markalarımızı desteklemeliyiz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.