Optik Gazete Editörü’nden 2018 Yılı Gözlük Modası

Günümüzde dereceli gözlük kullananlar, yılın 365 günü takacağı gözlüğü dikkatle ve özenle seçiyor. Hatta numarası değişmese bile gözlük modasına göre çerçevesini her yıl değiştirebiliyor. Önce sağlık desek de günümüzde artık gözlüklerde, sağlık ile birlikte moda da takip ediliyor.

Optik Gazete Editörü’nden 2018 Yılı Gözlük Modası
21 Şubat 2018 Çarşamba 14:10

Göz sağlığımızın vazgeçilmezi olan gözlükler; hem göz hastalıklarının tedavisinde; uzağı ve yakını görmemizi sağlarken, güneş gözlükleri de dört mevsim olmazsa olmazlarımızdan…2018 yılı gözlük modasını sizin için hazırladık.

Gözlük Modası Nasıl Şekilleniyor?

Her şeyden önce tabii ki sağlık geliyor. Göz doktoruna muayene olduktan sonra hekim tarafından belirlenen göz numaralarına göre optik mağazalardaki uzmanlar tarafından gözünüze göre hazırlanan ve göz merceğinize göre odaklanan gözlük camları, gözlük çerçeveleriyle birlikte sezon modasına göre optik mağazalardaki vitrinlerde yerlerini alıyor.

Kıyafetler gibi gözlüğün de bir modası var. Gözlük modası da, kıyafet modası gibi her sezon yenileniyor. Gelelim 2018 yılı gözlük çerçevesi ve güneş gözlüğü modasına…

2018 Yılı Gözlük Modası

2018 Yılı Gözlük Çerçevesi Modası
Günümüzde artık gözlük çerçevesinin de bir modası oluşmuş durumda. Farklı renklerde ve modellerde olan birbirinden şık çerçeveler, optik mağazaların vitrinlerini süslüyor.



Kadınlar Daha Çok Şık Çerçeveleri Tercih Ediyor
Kadınlar gözlük modellerinde özellikle şık çerçevelere yöneliyor. İnsanlar eskiden gözlük takma konusunda tereddüt ederken, gelişen teknoloji ve şık gözlük modelleri sayesinde artık gözlük kullanmakta tereddüt edilmiyor. Hatta aksine, kendi beğenisi ve zevkine uygun olan gözlüklerin, kişinin imajına olumlu katkıda bulunduğunu düşünenlerin sayısı hayli fazla…

Kadınlar Gözlük Çerçeveleriyle Daha Çok Işıldıyor
2018 kadın gözlük çerçeveleri modellerinde ışıltılar yoğunlukta…

Swarovski taşlar ve retro modeller bu yıl oldukça gözde durumda. Bu yıl lame ve dore dediğimiz parlak renklerin gözlüklere yansıması da hayli fazla.
Erkekler ise kadınlara göre daha sade gözlük çerçevelerini ve camlarını tercih ediyor.

Büyük Çerçeveli Gözlükler Bu Yıl Da Revaçta
2017 yılında küçük çerçeveli gözlükler daha ön plandayken, 2018 yılında büyük gözlükler yine revaçta. Büyük çerçeveli gözlüklerin modası kolay kolay geçmeyecek gibi gözüküyor.



Kemik Çerçevelerin Geçmeyen Modası
Kadınlar daha çok siyah, beyaz çerçeveleri, ten ve saç rengine göre kahverengi kemik çerçeveli gözlükleri tercih ediyor.



Yeri gelmişken belirtmekte fayda var. Halk arasında kemik olarak tabir edilen gözlük çerçevelerinin içeriği aslında sanıldığı gibi değil… Kemik olarak tabir edilen çerçevelerin içeriği, aslında asetattan oluşuyor. Asetat ise pamuğun sıkılaştırılmasından oluşuyor.

Geometrik Desenler 2018 Gözlük Trendinin Başında Geliyor

Geometrik ve renkli camlı gözlükler, 2018 gözlük modasına adeta damgasını vuruyor. Şeffaf ve gri renkteki gözlük camları, geometrik desenli gözlüklerde bir adım öne çıkıyor. Geometrik desenli gözlüklerde, metal yoğun olarak kullanılıyor.


Bu yıl ayrıca çift kaş çizgisi de gözlüklerde ön plana çıkıyor.
Bu yıl siyah çerçeveler kadar beyaz çerçeveler de optik mağazaların raflarında yerini alıyor.

Kedi Gözü Siyah Çerçeveli Gözlükler 2018 Yılında Da Çok Moda
2017 yılında raflarda yer alan kedi gözü gözlükler, bu yıl yine çokça karşımıza çıkıyor. 60’lı 70’li yılların kedi gözü çerçeveleri bu yıl da moda. Üstelik kedi gözü çerçevelerinde siyah dışında kırmızı gibi daha iddialı renkler kullanılmış durumda. 



40 Yaş Üstünün Tercihi Prograsif Gözlükler
Yaşın ilerlemesiyle birlikte hem yakını hem uzağı görmek zorlaşabiliyor. Hem yakın hem uzak için ayrı ayrı gözlük takmak yerine; hem uzağı hem yakını görmeyi kolaylaştıran prograsif gözlükler, kişiye büyük bir kolaylık ve rahatlık sağlıyor.

2018 Güneş Gözlüğü Modası

Yine Yeniden Pilot Gözlükler
Eski zamanlarda da çok rağbet edilen pilot gözlükler, “aynalı tabir edilen;” metalik sarı, mavi, gri, mat ve sade renkleriyle 2018 yılında da çok moda.


Gözlerde Kelebek Etkisi
Kedi gözü çerçeveler gibi kelebek çerçeveler de 2018 gözlük modasında yükselişte… Birbirinden şık ve iddialı kelebek gözlükler takan kişide, “ben buradayım” dedirtecek kadar iddialı duruyor.

Mermer Dokusu Bu Yılın Olmazsa Olmazı
Mermer dokusu, 2018 yılının çok kullanılan gözlük çerçevesi materyallarından birisi… 

2018 Gözlük Camı Modası

Çift Camlı Gözlükler
Çift camlı gözlük modellerini bu yıl sıkça etrafta göreceğiz. Üst üste iki gözlük takılmış gibi duran bu modeller, takan kişiyi oldukça sıra dışı bir görünüme kavuşturuyor.



Renkli ve Şeffaf Camlar
Renkli camları, 2018 yılında hem yazın hem kışın göreceğiz. Beğenilen renge ya da kişinin moduna uygun olarak mavi, sarı, yeşil ve daha birçok gözlük camı rengini gözlerde görmek mümkün. Canlı renkler pek bana göre değil derseniz; lila, pudra rengi ve kahve tonları ve şeffaf renkli camlar bu yıl oldukça moda.
 
Figen Karaaslan
Optik Gazete Editörü


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.