Opak Lens İşi Biliyor!

Opak Lens, Vodafone Mobil Saha Yönetimi Uygulaması ile satışlarını %24 arttırdı.

Opak Lens İşi Biliyor!
17 Eylül 2015 Perşembe 10:30


Opak Lens Vodafone İle Hep Bir Adım Önde!

Türkiye’nin optik sektöründe önde gelen değerli şirketlerinden olan Opak Lens A.Ş., Vodafone Yarına Hazırım ekibi ile yaşadığı dijital dönüşüm hikayesini anlattığı advertorial reklamı bugün itibari ile Hürriyet Gazetesinde yayına çıkmıştır.

Haberin görselini ve içerik metnini aşağıda, değerli okuyucularımıza ve sektörümüze sunarız.


Teknolojiyle Uzaklar, Çok Daha Yakın Oldu!

Türkiye’de 4800 noktaya lens ürünleri satış ve pazarlaması yapan Opak Lens, dijitalleşme sayesinde 15 dakika içerisinde 800 optik mağazaya ulaşabiliyor.

Hem sağlık hem de estetik için son yıllarda hızla yayılan kontakt lens kullanımı, büyüyen bir ekonomik pazar oluşmasını da sağlıyor. 2004 yılında kurulan Opak Lens, son dört yıl içerisinde hızlı bir büyüme trendi yakalıyor. Opak Lens İş Geliştirme Direktörü Fatma Küçüktaş, lens sektörünü ve şirket vizyonlarını şöyle anlatıyor: “Opak Lens olarak 15 ayrı ilde bulunan 21 depomuz üzerinde tüm Türkiye’ye hizmet veriyoruz. Dünyanın önde gelen 4 markasına ek olarak kendi markalarımızın da satış ve pazarlamasını yapıyoruz. Toplamda 180 kişiye yakın bir kadromuz var. Amacımız Türkiye’deki kontak lens sektörün- de üstün kaliteyle tüm müşterilerimize hızlı hizmet sunabilmek. Bu yüzden 55 kişiden oluşan saha ekibimizin güçlü ve müşteri taleplerine anında yanıt verebilen bir durumda olması gerekiyor.”

Müşteri beklemez, hızlı olmalısınız.

Küçüktaş’a göre saha ekibi ile hızlı iletişim, kontak lens sektöründe başarılı olmanın anahtar kuralı: “Elinde reçete ile kontak lens al- maya gelmiş müşteri beklemez. Bu yüzden Optik mağazalar bizimle sürekli iletişim içerisinde olmak, anında ürün tedarik edebilmek istiyor. Mağazasına gelen müşteriyi biraz bekletip, bizden hızlıca sipariş geçiyor. Bizim bu aşamada hızlı davranıp, sahadaki arkadaşımızı kısa süre içerisinde optik mağazaya yönlendirebilmemiz gerekiyordu.”

Büyük balık değil, hızlı balık kazanır!

Küçüktaş, rekabetin zorlu olduğunu ve optik mağazaların kendilerine güven duyması gerektiğini belirterek şöyle diyor: “Sahada çalışan arkadaşlarımız her bir ziyaretlerinde bize hızlıca bilgi vere- bilmeliydi. Bizim genel merkezden müşteri taleplerini ve ihtiyaçlarını anlık olarak takip edebilmemiz gerekiyordu.”

Maliyetleri artırmadan, teknolojiyle büyümek mümkün…

İşletmelerin artık daha az kaynakla daha fazla iş yapabilmesi gerektiğini belirten Küçüktaş şöyle diyor:

“Uzun vadeli planlamalar ile büyümek ve sektörde kalıcı olmak önem verdiğimiz başlıca konu. Bizim ürün sayımız artarken, tüm Türkiye’de optik mağazaların sayısı da artmış oluyor. Saha ekibini büyütmek aynı zamanda ekstra maliyet demek.

Akılcı olan, aynı saha ekibi ile hızla artan ürün sayınızı ve giderek çoğalan müşterilerinizi memnun etmeye devam edebilmek. Bizim gibi işlet- meler için teknolojiyi kullanmanın en önemli amacı, var olan kaynaklarınız ile daha fazlasını yapabilmek.”


Vodafone Opak Lens dijital dönüşüm hikayesi:

İHTİYAÇ: Dijitalleşme Endeksi’ne göre ihtiyacı, saha ekibinin hızlı bir şekilde optik mağazalara ürünü ulaştırmasını sağlamak ve merkez ofisten tüm saha ekibini yönetmek.

VODAFONE ÇÖZÜMÜ: Vodafone Süpernetli akıllı cihazlar kullanmaya başlayan saha ekibi, Vodafone Mobil Saha Yönetim yazılımı ile tüm ürünlere, stoklara ve sipariş bilgilerine cep telefonlarından erişmeye başladı.

BAŞARI: Opak Lens’in Dijitalleşme Endeksi %47’den %87 yükseldi. 15 dakikada 800 optik mağazaya ulaşabilir hale geldi. Saha ekibinin sayısı aynı kalarak, daha fazla optik mağaza ziyareti gerçekleştirilmeye başladı, satışlar %24 oranında arttı.

Vodafone İle İşinde Fark Yarattı Rakamlarla Opak Lens:

15 dakikada 800 satış noktasına ulaştı. Vodafone Mobil Saha Yönetimi uygulaması kullanmaya başlayan 55 Vodafone Süpernet’li akıllı cihazlar ile donatıldı.

Satışlar %24 oranında arttı.

Vodafone Yarına Hazırım Ekibi, Opak Lens’in müşteri ile iletişimini hızlandıracak, tüm süreçlerin kontrol edilebilmesini sağlayacak kuruma özel teknolojileri hayata geçirdi.

Müşteri temsilcilerinin ziyaret planları uzaktan takip edilebiliyor. Optik mağzalardan gelen talepler anında ekranda görülebiliyor. Siparişler Vodafone Mobil Saha Yönetimi uygulaması ile takip ediliyor. Saha ekibi sisteme veri girebilmek için müşterinin adresine giderek kaydını yapıyor. Optik mağaza ziyaretlerinde tüm talepler anında akıllı cihazlar üzerinde genel merkeze iletiliyor, merkezde satış rakamları anında takip ediliyor. Hemen www.yarinahazirim.com adresini ziyaret ederek Dijitalleşme Endeksinizi hesaplayın.

Başarı hikayenizi Türkiye’ye anlatalım. Müşteri temsilcilerinin ziyaret planları uzaktan takip edilebiliyor. Optik mağzalardan gelen talepler anında ekranda görülebiliyor.

Siparişler Vodafone Mobil Saha Yönetimi uygulaması ile takip ediliyor. Saha ekibi sisteme veri girebilmek için müşterinin adresine giderek kaydını yapıyor.

Optik mağaza ziyaretlerinde tüm talepler anında akıllı cihazlar üzerinde genel merkeze iletiliyor, merkezde satış rakamları anında takip ediliyor.

 







İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.