Opak Lens Çalışanlarının % 51'i Kadın…

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü… Herkes çevresindeki kadınlara, annesine, kardeşine, eşine, kız arkadaşına, çalışma arkadaşına, okul arkadaşına, tanıdığı tüm kadınlara mesaj gönderiyor.

Opak Lens Çalışanlarının % 51'i Kadın…
08 Mart 2018 Perşembe 14:06

Opak Lens San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi'nin Mesajı

Mesajların çeşit çeşit içeriği var. Bazen basit bir kutlama yazısını süsleyen bir fotoğraf oluyor, bazen de kadına ilişkin bir şiir. Aralarda kadınlarımızın mağduriyetini gösteren sosyal içerikli mesajlar ve videolar olabiliyor. Bazen de kurumsal videolar izliyoruz, güzel işlenmiş, sorunlara parmak basarak, bizi düşündüren ya da kadın güzelliğine vurgu yaparak içimizi aydınlatan…

Bence 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü; anneler günü, babalar günü, sevgililer günü gibi diğer kutlama günlerinden ayıran önemli bir özelliği var. Bu özel gün kesinlikle ticari değil. Bu özel günde kimse gidip bir kadına hediye almıyor. Belki güzel bir jest yapılabilir ama kadınlar bunu beklemiyor. Aslında kadınların bugün ve her gün beklediği “tanınmak”. İnsan kimliğiyle birey olarak tanınmak ve birey olarak kabul görmek. Birey olduktan sonra ona doğanın ona sunduğu tüm güzellik, üretkenlik ve kadınlığı keyifle ve gururla taşımak.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü aslında haklarını ararken çıkarılan bir yangında yaşamını kaybeden kadınları anmak için başlatılmış ve çalışan kadınlara adanmıştır. Ama bana göre aslında her kadının günüdür, çünkü tüm kadınlar bu dünyaya emek verirler. Ve evet, klişe gibi gelse de bu günü bir gün değil, her gün anmak önemlidir.

Bugün ekibimizin çok değerli kadınlarına bu kutlama mesajını yazarken başta Opak Lens olmak üzere tüm şirketlerimizde kaç kadın çalışanımız var diye listemize bir göz attım. Her hafta değişen nüfusumuz bugün tesadüfen yuvarlak bir sayıya denk gelmiş. Ekibimizde ben dahil 300 kişi çalışıyor. Ve 151’i kadın, 149’u erkek… Bazen bu sayı tersine dönüyor, ama en fazla 5-6 farkla hep birbirine çok yakın hareket ediyor. Bu dengedeki sayı beni her zaman mutlu ediyor, gururlandırıyor. Çünkü bu sayı birçok bilgiyi içinde barındırıyor.

Öncelikle çok net görünüyor ki biz kadın-erkek ayırımı yapmayan bir kuruluşuz. İşimizin yapısında fiziksel güç gerektiren ağır işçilik bulunmadığı için şirketlerimizin her pozisyonunda kadın da, erkek de çalışabilir.
Yönetici kadın ve erkeklerimiz var. Çok sık değişmeyen merkezi yönetim kadrosunda kadın sayımız, erkek sayısından 1 fazladır.

Gruplarımızda bazı işlerde daha çok kadın, bazı işlerde daha çok erkek vardır; ama genel olarak merkez ofisimize girdiğinizde, ya da şubelerimizi dolaştığınızda mutlaka birbirine yakın sayılarda kadın ve erkek görürsünüz…
İşte bizi biz yapan ekibimizin başarısında bu pozitif ya da negatif ayrımcılığı içermeyen bu birlikteliğin payı var.

Birçok değişik mesaj var bugün ilgiyle okuduğumuz, neşeyle güldüğümüz ya da iç geçirerek hüzünle izlediğimiz… Benim sevgili çalışma arkadaşlarıma, (özellikle de Fatma‘ya) kadın arkadaşlarıma, anneme, kız kardeşime, yeğenime, eşime, kızıma ve sektörümüzün tüm değerli kadınlarına mesajım ise şu:

Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun. İyi ki varsınız.

Sizi siz olduğunuz için seven, değer veren, birey halinizle kabul eden bir dünyada yaşamak en doğal hakkınız. Hayalini kurduğumuz o zaman dilimine erişmek için verdiğiniz her emek bizi mutlaka çok daha güzel bir yaşama taşıyacaktır. Her daim sizlerle birlikte, yan yana, omuz omuza yürüme dileğimle; sizlere varlığınız için teşekkür ediyorum. Sevgilerimle…

H. Erol HARBİ
 
Opak Lens San. A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkanı
 
08/03/2018
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.