Okul öncesi göz muayenesini ATLAMAYIN!

Çocuklara okul öncesinde mutlaka göz muayenesi yaptırılmalı...

Okul öncesi göz muayenesini ATLAMAYIN!
30 Eylül 2016 Cuma 09:09

Özel Karşıyaka Göz Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lale Dinçer, aileleri çocuklarının göz sağlığı açısından dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda uyardı.
Çocuklarda görme bozukluklarının, algılama, iletişim, öğrenme, sosyal hayat ve denge gelişimini olumsuz etkilediğini kaydeden Dinçer, "Okul öncesi dönemde göz muayenesi olası görme tembelliği, hipermetrop, astigmat, miyop, iki göz arasındaki yüksek numara farkı ve şaşılık tedavisi için son derece önemli" dedi.

Anne babanın, çocuğun başını bir yöne çevirerek bakması, televizyonu yakın izlemesi, gözünü kısması, okuma isteksizliğine önem vermesi gerektiğini belirten Dinçer, "Göz tembelliği tedavisi için 8 yaşa kadarki dönem çok önemli. Küçük çocuklarda gözlük takmanın zor olacağı düşüncesi yanlış. Uygun bir gözlükle görmesi artan çocuk, gözlüğü kolayca benimser" dedi.
Çocukların erişkinler gibi görme azlığından şikayetçi olmadıklarını vurgulayan Dinçer, "Bu yüzden okul öncesi rutin muayene kesinlikle atlanmamalı" dedi.

Kaynak : yeniasir.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.