Neden Türk Markalarını “Aranan Marka” Yapmıyoruz?

Türkiye’de yerli üretim yapan, ya da yurtdışından ithalatla belli bir servis kalitesiyle kendini kanıtlamış markalar var.

Neden Türk Markalarını “Aranan Marka” Yapmıyoruz?
18 Şubat 2019 Pazartesi 10:54

7
Neden Türk Markalarını “Aranan Marka” Yapmıyoruz?

6 gündür yazıyoruz, çiziyoruz.

Özetle şunu anlatmaya çalışıyoruz:

Türkiye’de yerli üretim yapan, ya da yurtdışından ithalatla belli bir servis kalitesiyle kendini kanıtlamış gözlük camı, çerçeve, güneş gözlüğü, kontak lens ve lens bakım ürünleri markaları var. Yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri için onları desteklemek, sadece onları desteklemek değil, sektörümüzün sağlıklı gelişimini beslemek ve yakın gelecekte kendi varlıklarını da sağlıklı ve gelişkin bir şekilde sürdürmektir.

Türkiye’de ürünlerinin kalitesini kanıtlamış, müşteri memnuniyeti yüksek marka sahiplerini araştırınız. Örneğin yerli optik cam üretimi yapan 2-3 seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz. Sayıları onlarca olmasa da her bir ürün grubunda böyle birden fazla kaliteli ürün alacağınız seçenekleriniz var.

  • Bu markaları üreten firmalar yarın perakende satışta size rakip olmazlar.
  • Bu markalar boykota uğrama olasılığı olmadığı için gelecekte sizi zor duruma sokmazlar.
  • Yerel bağımsız optisyenlik müessesesi yabancı tedarikçi için tohumlama yapıp markasını satmak için gereksinim duyduğu bir araçtır, yabancı zincir mağazaların yeterli sayıya ulaşmasıyla onlara olan gereksinim ortadan kalkar.
  • Yerli üretici için, yerli marka sahibinin yurtdışı pazarı olmadığı için ya da yurtdışında büyük bir pazarı olmadığı  için yerel bağımsız optisyenlik müesseseleriyle sürekli işbirliği içinde olmaya gereksinimi vardır. Her zaman için kazan-kazan temeline oturmuş bir ilişki söz konusudur.

Bu gerçekler ışığında yerli ve milli olan firmalar için bugünü sağlamlaştıracak, geleceği aydınlatacak birkaç önemli yaklaşım ve aksiyon vardır.

  • Kendi öz değerlerimize sahip çıkalım.
  • Bilgi sahibi olup, uyanık ve akılcı davranalım.
  • Uzun vadede olacakları görmeye çalışalım.
  • Elele verelim.

Dünya devlerini beslemeyelim, biz dev’e dönüşelim.

Meraklısına Not:
Bu linkten 17  Ağustos 2018 H. Erol Harbi’nin “Markalaşma Neden Önemlidir?” Yazısını okuyabilirsiniz.

http://www.optikgazete.com/gundem/markalasma-neden-onemlidir-h4827.html


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail - 5 yıl önce
Bu yazınıza fazlasıyla katılıyorum. Çünkü Biz birbirimizin sitesine bağlantı vermektn bile aciz durumdayız. :(
Avatar
bülentözerdem - 5 yıl önce
Evet gerçekler yukarıdaki tabloda bu gerçekleri bütün butik mağazalar bir araya gelip yerli üretimime destek versek günü kurtarma çabasını bıraksak, malüm yoksa asıl bizlerin mesleğe icra eden mağazalarımızı kapatıp yok olacağız