Neden Gözlüklerinizi Ayakkabılarınız Gibi Düşünmelisiniz?

Göz doktorunuzdan her cihaz için farklı ve uygun kontak lensler talep etmelisiniz.

Neden Gözlüklerinizi Ayakkabılarınız Gibi Düşünmelisiniz?
30 Haziran 2016 Perşembe 15:46

Siz de günümüzün pek çok bireyi gibiyseniz, farklı durumlar ve aktiviteler için farklı ayakkabılarınız vardır. Takım elbise ayakkabıları, spor ayakkabıları, koşu ayakkabıları ya da gündelik ayakkabılar gibi.

Fakat eğer gözlük ya da kontak lens kullanıyorsanız bir taneyle yetinebilirsiniz.

Günümüzde dijital ekranlara ortalama minimum 5 saat baktığımızı düşünürsek, gözlerimizi de ayaklarımız gibi düşünmeliyiz.

Farklı uzaklıklardan, farklı cihazlara gün içinde sürekli baktığımız için, gözünüz sürekli kendini duruma adapte etmeye çalışacak ve zorlanacaktır.

New York College Optometri Bölümü’nden Dr. Mark Rosenfield’e göre masaüstü bilgisayarlara belli bir mesafeden bakarız fakat bu durum laptop, tablet ya da cep telefonları için geçerli değil.

Onun için Rosenfield’in tavsiyesi, göz doktorunuzdan her cihaz için farklı ve uygun kontakt lensler talep etmeniz.

Geceleri ve haftasonu için (yani tablet ve telefonu daha yoğun kullandığınız zamanlar) bir reçeteli gözlük, ofiste masa başı çalıştığınız (bilgisayar) zamanlar içinse başka bir reçeteli gözlük kullanabilirsiniz.

Tabi nasıl gözlük kullanırsanız kullanın, dijital ekranlarla çok çalışmak gözleriniz için zararlı olacaktır.

Akıllı telefon, lap top ya da TV’ye gereğinden fazla bakarsanız, kurumuş, yorgun ve ağrıyan gözler, baş ağrıları ve görüş bulanıklığı yaşanacaktır.

Rosenfield’e göre bu semptomlar “bilgisayar görme sendromu” olarak adlandırılıyor.

Gözleriniz ekranlara uzun süre kitlendiğinde yeteri kadar kırpılmaz ve yeterli gözyaşını üretmez.

Korneanızın (gözünüzün ön kısmında bulunan ve yeterli ıslaklığa sahip olması gereken bölge) üst kısmındaki hücreler pullanır ve kurumaya yol verir.

Yorgun gözlere yardımcı olmanın bir yolu şu: 20 dakika bir ekrana baktığınızda ara verin, belli bir mesafe belirleyin ve başka bir noktaya odaklanın.

Odaklanmanızı kaydırmak, gözün daha fazla ıslanmasını sağlar ve kuruluğun ortaya çıkardığı semptomları azaltır.

Kaynak: menshealth.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.