Muayene kota kontrolleri

SGK tarafından yayımlan duyuru ile tüm branşlarda muayene kotalarının günlük kontrol edileceği belirtilmişti.

Muayene kota kontrolleri
31 Mart 2014 Pazartesi 10:41

 Sağlık Sosyal Güvelik Merkez Müdürlüklerine tüm hekimler için dilekçe hazırlanarak teslim edilmesi gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 25.03.2014 tarihinde tüm özel sağlık hizmet sunucularının dikkatine, muayene kota kontrolleri hakkında duyuru yayımlanmıştı.

 

Duyuru ile tüm branşlarda muayene kotalarının günlük kontrol edileceği belirtilmişti. Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine, tüm hekimler için dilekçe hazırlanarak teslim edilmesi, 1 Mayıs 2014 tarihi itibariyle aktif edilmesinin sağlanması gerekiyor. Belirtilen tarihe kadar günlük çalışma saati girilmemiş hekimler için günlük muayene kotasına ilişkin yaşanabilecek mağduriyetler tamamen sağlık hizmet sunucularının sorumluluğunda olup, SGK tarafından herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecek.

 

Duyuruda şunlara yer verilmişti; "MEDULA-hastane sistemi üzerinden yukarıda belirtilen kota kontrollerinin yapılabilmesi için sistemde değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklik ile önceden haftalık olarak yapılmakta olan kontrollerin günlük olarak hesaplanabilmesi sağlanacaktır. Bu itibarla, özel sağlık hizmet sunucularında görev yapmakta olan hekimlerin her bir sağlık hizmet sunucusundaki günlük çalışma saatlerinin ilgili Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerince 01.05.2014 tarihine kadar (günlük olarak) girilmesi gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar günlük çalışma saati girilmemiş hekimler için günlük muayene kotasına ilişkin yaşanabilecek mağduriyetler tamamen sağlık hizmet sunucularının sorumluluğunda olup, Kurumumuzca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir."

 

 

Sağlık Aktüel ()

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.