Milyonlarca görme engelliye büyük umut!

Milyonlarca görme engelliye umut olan biyonik gözde devrim gibi yenilik! Bilim adamları göze taktıkları çipli kamerayı beyin sinyalleriyle çalıştırarak körlüğü tarihe gömecek.

Milyonlarca görme engelliye büyük umut!
01 Kasım 2016 Salı 12:12

Artık görmeye engel yok

Milyonlarca görme engelliye yeniden görme şansı veren dünyanın ilk biyonik gözünün başarısı bilim dünyasında büyük heyecan oluşturdu. Çip sayesinde beyne gönderilen sinyallerle görmenin önüne artık engel yok! Los Angeles Üniversitesi'nde yapılan bir deneyde kör bir kadın bu sistemle görmeye başladı.

Körlük tarihe karışıyor

Kadının 6 haftadır gözetim altında tutularak beynin iki yarım küresindeki görme duyularına gönderilen sinyallerden olumlu yanıt aldığı açıklandı. Doktorlar kadının beynine gönderdiği görüntü sinyalleri sayesinde görebilmesini sağladı. Yeni hedef ise göze kamera yerleştirerek, körlüğü tarihe gömmek!

İlk kez rengi gördü

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Nader Pouratian biyonik göz ameliyatına ilişkin şunları kaydetti: Ameliyat ettiğimiz kadının ilk kez rengi görebilmesi gördüğüm en duygusal bir deneyim oldu. İnsan olarak körlüğün sonuçları bize derinden dokundu. Bu sonuçlara dayanarak, geliştirdiğimiz sistemi görme engelli insanların yeniden görebilme potansiyeline sahip olmasını hedefliyor.

Kaynak : saglikaktuel.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.