Microsoft Erişilebilirlik Özelliklerine Yenisini Ekledi

PC’leri kullanmak için bir başka teknolojik özellik olarak Windows 10’un içine yerleştiriliyor.

Microsoft Erişilebilirlik Özelliklerine Yenisini Ekledi
05 Ağustos 2017 Cumartesi 09:24

Microsoft Erişilebilirlik Özelliklerine Bir Yenisi Ekledi!

Windows 10 Göz Kontrolü, Microsoft Erişilebilirlik Özelliklerine Yenisini Ekledi.

PC’leri kullanmak için bir başka teknoloji özellik olarak Windows 10’un içine yerleştiriliyor. Yazılım devi Windows 10’a Göz Kontrolü Özelliğini Getiriyor.

ALS hastalığı veya ellerinizi kullanmanızı engelleyen bir nöromüskiler hastalığınız varsa sizin için bir PC kullanmak muhtemelen hiç kolay değildir.Üzerinde çalışılan Eye Tracking –  Göz Takibi teknolojisini kullanarak bir çok uygulamayı kolayca kullanabilirsiniz. Benzersiz bir deneyimle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Microsoft bu Eye Tracking – Göz Takibi teknolojisini  “Eye Control – Göz Kontrolü” adı ile bir özellik olarak ekliyor.

Windows 10 Göz Kontrolü kullanıcının bakışlarını kontrol ederek ekran üzerinde gezinmesine izin veriyor.

Uygulamaları başlatabilir, yazabilir veya gözlerinizi ekranın sağ tarafına odaklayarak ortak görevleri yerine getirebilirsiniz.

Göz kontrol teknoloji için Tobii ile ortaklık yapıyor. Söz konusu özelliği içeren yükseltme Windows Insider Önizlemesinin bir parçası olarak Beta sürümde yer alıyor. Microsoft’un bu özelliği tam olarak ne zaman kullanacağına dair kesin bir zaman çizelgesi açıklanmadı.

Bu eklentiler, yada yeni özellikler PC’lerin ulaşılabilirlikleri adına atılmış büyük bir adım olarak görülüyor. PC’lerin herkes için daha kullanılabilir cihazlar haline getirilmek isteniyor.

Hem Apple hem de Microsoft, erişilebilirlik özelliklerine sahip, ancak genellikle görme ve işitme konularına odaklanıyorlar.
Eye Tracking – Göz Takibi yada Göz Kontrolü, tamamen farklı bir kontrol şemasına ihtiyaç duyan kişilere kapı açıyor.

Göz ile kontrol edilen bu özelliklerin kısa zamanda mobil ve diğer platformlara geldiğini görürseniz sakın şaşırmayın!

Kaynak: www.teknotalk.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.