Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Hazreti Muhammed'in (S.A.V) doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili, milyonlarca Müslümanın ibadet ve dualarıyla geçirdiği özel bir gün.

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun
29 Kasım 2017 Çarşamba 11:23

Hazreti Muhammed'in (S.A.V) doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili, milyonlarca Müslümanın ibadet ve dualarıyla geçirdiği özel bir gün.

Mevlid Kandili Nedir?

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman demektir.
Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece, aynı zamanda Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir.
 
Dünyanın her yerinden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlar. Hz. Muhammed (SAV)'in doğum günü İslam’da farklı mezheplerde kutlanır.
Sünniler Rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinci geceye bağlayan geceyi, Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırır.

Kutlu Doğum Haftası

Müslümanlar, bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğumu tüm Müslümanlar tarafından kutlu doğum haftası olarak adlandırılarak, bir hafta boyunca kutlanılır. Bu hafta, Müslümanların bayramıdır.

Mevlid Kandili’nin Manevi Değeri

Mevlid Kandili; insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı, Hz. Peygamberin (SAV)'in doğumunun kutladığı, onun bireysel ve toplumsal hayatı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatı onun yüce ahlâkıyla güzelleştirilecek bir tazelenme haftasıdır.

Bu mübarek ve özel geceyi ibadet ve duayla geçirmek çok makbuldür.

Tüm İslam aleminin duaları duyulsun ve Mevlid Kandili mübarek olsun.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.