Masallar Engel Tanımıyor!

Gençler Görme Engelli Kardeşlerine Masal Okuyor

Masallar Engel Tanımıyor!
25 Ocak 2016 Pazartesi 16:15

 Kuruluşunun birinci yılını kutlayan Gönüllü Genç Girişimciler Derneği 2016’ya görme engelli kardeşleri için engelsiz masallar projesine başlayarak girdi.

Gönüllü Genç Girişimciler Derneği bu kez görme engelli çocukları merkezine alan "Engelsiz Masallar" projesini gerçekleştirdi. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan gençler masallara ses verdiler. Keloğlan, Yoksul Oduncu, Güneş Kızı gibi en bilindik masallarında içinde bulunduğu yüzden fazla masal görme engelli çocuklar için seslendirildi. Birbirinden güzel masalları seslendiren gençler bu kayıtları yaparken, eğlenceli kayıtlar yaptıklarını birçok çocuğun hayal dünyasına katkı yapacaklarından dolayı mutlu olduklarını, yapılan bu kayıtların keyifli bir şekilde dinlenmelerini umduklarını belirttiler.

”Ülkemizde engellilerin sadece bir gün değil 365 gün hatırlanmasına dikkat çekmek ve çocukların hem farklı kişilerden masal dinlemenin keyfine varmasını sağlamak hem de hayal dünyalarına katkı sağlamak için gerçekleştirilen bu projenin 3 aşamadan oluşacağını birinci aşama olan "Engelsiz Masal" projesinin tamamlanmak üzere olduğunu, 2. aşamada da farklı bir proje gerçekleştirileceğini söyleyen G3 AR-GE Komisyonu Başkanı Semih KIZILDAĞ 2. Aşamaya da hızlı bir şekilde geçileceğini” belirtti.

Gönüllü Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömür DİNÇ projenin işleyişi hakkında verdiği bilgide “Gönüllü Genç Girişimciler Derneği olarak 2016 yılının ilk projesini hayata geçirmiş bulunmaktayız. Türkiye’nin dört bir yanından dernek üyelerimizin ve gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz “Engelsiz Masallar Projesi” çok kısa bir süre içerisinde beklenenin çok üstünde bir rağbet gördü. Kuruluşumuzun ilk gününden bu yana, özellikle engellilere yönelik gerçekleştirdiğimiz farkındalık çalışmalarıyla engelsiz bir dünya inşa etme çabası içerisindeyiz. Bu kısa süre içerisinde yüzü aşkın masal seslendiren gönüllülerimizin kayıtları kontrol aşamasından geçirilerek sistemimize yüklenmektedir. Ayrıca buradan derneğimizin üyesi olan – olmayan tüm gönüllülere seslenmek istiyorum. Engelsiz Masallar Projesinde yer almak isteyen herkesi bizimle irtibata geçmeye bekliyoruz.

Engelsiz Masallarımızı www.g3icinizde.com adresinden dinleyebilirsiniz.” açıklamasında bulundu.

Derneğin web sitesine eklenen bir sekme sayesinden görme engelli insanlar, kolaylıkla ardı ardına birbirinden güzel masalları dinleme imkânı bulabilecek. Gönüllü gençlerin özenle seslendirdikleri bu masallarla bu özel insanların karanlık dünyalarını renklendirmek, aydınlatmak adına bu projeye de yer aldılar. Gönüllü Genç Girişimciler Derneği hiç bir menfaat beklemeden her zaman gönüllülük adına sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını ve alacaklarını göstermeye devam edecekler gibi gözüküyor...

Kaynak: sivasanadolu.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.