Manuel reçeteye yaptırım!

SGK Medula ekranı başhekimlik arıza kayıt ekranları hakkında duyuru yayımladı.

Manuel reçeteye yaptırım!
01 Kasım 2016 Salı 11:35

SGK manuel yazılan reçetelere dair yayınladığı duyuruda MEDULA dönem sonlandırma ekranlarına MEDULA Provizyon sorgulama ve Arıza kayıt ekranları eklenmiştir. 

Medula ekranı başhekimlik arıza kayıt ekranları hakkında duyuru;

27/10/2016 tarihinden itibaren yazılan manuel reçetelerin gerekçelerine uygun olup olmadığı bilgisinin teyiti için (sistem çalışmıyor) MEDULA dönem sonlandırma ekranlarına MEDULA Provizyon sorgulama ve Arıza kayıt ekranları eklenmiştir.

Sistemin çalışmadığı gerekçesiyle manuel yazılması durumunda başhekimlik tarafından öncelikle "Provizyon İstatistik" menüsünden istenilen tarih diliminde SHS ait provizyon sayıları saat bazlı gösterilecek. Sorun MEDULA kaynaklı olmayıp SHS içinde meydana gelen bir arıza ise (elektrik, internet v.s) MEDULA Dönem Sonlandırma Sayfasında Sağlık tesisi/İşlemler/Arıza Kayıt ekranından arıza gerekçesi bildirilecektir.

Arıza bildirimi olmayan günlerde yazılan manuel reçeteler için gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.


Kaynak :  eczacininsesi.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.