Louvre Müzesi’ndeki Venüs Heykeline Protez Kol Takıldı!

Handicap International, protez uzuvlara kavuşmayı bekleyen milyonlarca kişiye dikkat çekmek için Louvre Müzesi’ndeki Venüs heykeline protez kol taktı.

Louvre Müzesi’ndeki Venüs Heykeline Protez Kol Takıldı!
29 Mart 2018 Perşembe 11:41

Dünyada 100 milyon ampute, kol ve bacaklara sahip olan insanlara yakın bir yaşam sürdürebilmek için protez uzuv bekliyor. Bekleme süresi, Afrika ülkelerinde 20 yıla kadar uzayabiliyor. Handicap International, bu insanların protezlerine bir an önce kavuşabilmesi ve 3B baskı tekniğiyle uygun protezlerin tasarlanması için destek toplamaya devam ediyor.

Parisli ajans Herezie’yle bir araya gelen Handicap International, “#BodyCantWait” (Vücut Bekleyemez) kampanyasını hazırlayarak geçirdikleri bir kazada uzuvlarını kaybeden ya da ampute olarak dünyaya gelen insanların sesini duyurmak istedi.
 
Louvre Müzesi’ndeki kolları olmayan ‘Milo de Venus’ (Milo Venüsü) heykeli için iki protez kol hazırlandı ve heykele giydirildi. Fransa’nın farklı yerlerindeki kolsuz heykellere de protez takıldı. Kampanya, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kaynak: Dijitalajanslar
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.