Kuru Gözlere Sahip İnsanlar İçin En İyi Kontak Lensler

Kronik kuru göz sorunu, milyonlarca kontak lens kullanıcısını etkileyen yaygın bir durumdur. Kuru göz sahibi bir kişinin lenslerini takması rahatsızlık verici veya zor hale gelebilir.

Kuru Gözlere Sahip İnsanlar İçin En İyi Kontak Lensler
25 Haziran 2018 Pazartesi 10:29

Göz doktorları geleneksel olarak, kuru gözlere sahip insanların kontak lens kullanmak için iyi bir aday olamayacağını düşünmektedir. Ancak değişen teknoloji nedeniyle, bu artık söz konusu değil.

Kontak Lens Seçenekleri
Yumuşak lensler, oksijenin geçmesine izin verdiği için kuru gözlere sahip insanlar için tavsiye edilebilir.

Bazı insanların kuru gözlere yardımcı olabilecek bir dizi yaşam tarzı değişikliği vardır. Bu değişiklikler kuru gözü iyileştirmezse, insanlar reçetelerini veya kontak lenslerini değiştirmeyi düşünebilirler.

İnsanlar, göz kurumasının nedenine bağlı olarak farklı tipteki kontak lensleri düşünmelidir. Bakılacak seçenekler şunlardır:

Yumuşak Lensler
 
Yumuşak temaslar, kronik kuru göz olan kişiler için önemli ölçüde daha iyidir. Yumuşak temaslarda kullanılan malzemeler, suyu tutmak ve gözlerin nefes almasını sağlamak için oksijenin içinden geçmesine izin vermek için yapılır. Sert kontak lensleri kullanan bir kişi bunun yerine yumuşak bir objektife geçebilir.
 
Su İçeriği 
 
Kontak lensler çeşitli seviyelerde ıslaklığa sahiptir. Daha yüksek ıslaklık seviyesine sahip kişiler kuru gözü daha da kötüleştirebilirler çünkü yüksek ıslaklık seviyesini korumak için gözlerden su çekerler. Kuru göze sahip kişilerin, daha düşük bir nem seviyesi ile temas kurmak için daha iyi olabilir.
 
Silikon Hidrojeller 
Silikondan yapılan kontak lensler diğer kontaklardan daha az nem gerektirir ve daha fazla oksijen geçmesine izin verir. Diğer kontak lenslerden biraz daha pahalı olmasına rağmen, bu lensler kuru gözlere sahip kişiler için daha rahat olabilir.
 
Kontak lenslerin sık sık değiştirildiği zaman, özellikle üretici kılavuzlarından daha sık olduğunu bildirmektedir. Yeni temasların günlük olarak değiştirilmesi, rahatlığı sağlamanın en iyi yolu gibi görünüyor.

Kuru Gözler İçin En İyi Kontak Lensler

Birçok farklı tip ve kontak lens markası vardır. Belirli bir marka ile güçlük çeken bir kişi, farklı bir türle daha iyi hissedebilir. Rahat bir kontak lens bulmadan önce birkaç farklı lens türünü denemek gerekebilir.

Gözyaşı
 
Göz damlaları 
 
Esas olarak yapay gözyaşıdır ve reçeteli veya reçetesiz olarak mevcuttur. Hızlı ve kolay bir şekilde uygulanabilirler ve kuru gözlerin yağlanmasında çok etkili olabilirler.
Birçok farklı göz damlası türü vardır, bu yüzden insanların doğru ürünü hekim kontrolünde seçmesi önemlidir.

Koruyucu İçermeyen 

Koruyucu olmayan göz damlaları, orta derecede kuru gözlere sahip veya koruyucu maddelere duyarlı kişiler için iyidir.

Koruyucu

Koruyucu maddelerle göz damlaları, kuru gözlere sahip olmayan ve koruyuculara karşı hassas olmayan kişiler için iyidir.
 
Reçete 

Çok şiddetli kuru gözlere sahip insanlar için reçeteli göz damlası mevcuttur. Onlar kuruluğu hafifletir ve aslında gözyaşı üretimini artırmaya yardımcı olur.
 
Göz damlası geçici bir rahatlama sağlayabilirse de, tüm gün boyunca kuru gözü tamamen ortadan kaldırabilecek herhangi bir damla olmadığının belirtilmesi önemlidir. Kontak lenslerin gün boyu rahat kalmasını sağlamak için, bir kişinin göz damlasını sık sık kullanması gerekebilir.

Kontak lensleri yerleştirmeden önce gözün içine göz damlası koymak, kuru gözü olan bazı insanlara yardımcı olabilir.

Kaynak: Klinik Sağlık
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.