’Korneanın Sesi’ grubu Manisa’da konser verdi.

Kornea nakli yapılan hasta ve kornea nakli yapan doktorlardan oluşan ’Korneanın Sesi’ grubu, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Manisa’da konser verdi.

’Korneanın Sesi’ grubu  Manisa’da konser verdi.
08 Kasım 2017 Çarşamba 17:32

Vali Güvençer tüm organlarını bağışladı

Manisa’da düzenlenen Kornea’nın Sesi Grubu tarafından verilen konser sırasında Ege Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sait Eğrilmez, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in bütün organlarını bağışladığını belirterek organ nakli kartını kendisine takdim etti. Vali Güvençer yaptığı işin takdir gerektirmediğini tabii bir görev olduğunu belirterek tüm vatandaşları organ nakline davet etti.

Kornea nakli yapılan hasta ve kornea nakli yapan doktorlardan oluşan ’Korneanın Sesi’ grubu, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Manisa’da konser verdi.

Manisa Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kültür Merkezi Lale Salonunda düzenlenen Kornea’nın Sesi Grubu tarafından verilen konserde kornea nakli yapan Ege Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sait Eğrilmez ile kornea nakli yapılan TRT Ses Yarışması birincisi Cem Cansız, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Özgün Düzgün ve görme engelli sanatçı Mazlum Acar ve Ege Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Senem Ersin Genç’ten oluşan Kornea’nın Sesi grubu sahne aldı.

Aşık Veysel’i kendilerine rehber edindiklerini kaydeden Sait Eğrilmez, 2009’da kurdukları Korneanın Sesi grubuyla bugüne kadar birçok konser verdiklerini söyledi. Grup, Sait Eğrilmez öncülüğünde Aşık Veysel’in parçalarını seslendirdi. İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünün sonunda Eğrilmez, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in bütün organlarını bağışladığını belirterek, organ bağış kartını takdim etti. Vali Güvençer, yaptığı işin takdiri gerektirmediğini, sadece tabii bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Güvençer, bütün vatandaşları da organ bağışına davet etti.

Gecede organ ve doku bağışında yaptığı çalışmalarla farkındalık oluşturan MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi, Turgutlu Devlet Hastanesi, Alaşehir Devlet Hastanesi ve Salihli Medigüneş Hastanesi yöneticilerine Vali Güvençer tarafından teşekkür belgesi verildi. Vali Güvençer, aynı zamanda organlarını bağışlanan Leyla Pehlivan ailesi ve minik kızına plaket takdim etti.

Konseri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, Manisa Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakçı, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş ile organ bağışında bulunan vatandaşlar ve yakınları katıldı. Konser çıkışında bazı vatandaşlar da kurulan stantta organ bağışında bulundu.

Kaynak: milliyet.com.tr


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.