Kornea Ses Verdi!

Ege Üniversitesi Engelsiz Ege Birimi tarafından organ bağışına dikkat çekmek için Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde "Korneanın Sesi" konseri düzenlendi.

Kornea Ses Verdi!
13 Kasım 2015 Cuma 14:56

Kornea İkilisi Belgeseli'nin gösterimiyle başlayan programda Korneanın Sesi Müzik Topluluğu üyeleri ile Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen türkü severlere keyifli anlar yaşattı. Korneanın Sesi Müzik Topluluğu üyeleri; Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Ege Üniversitesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü, Bağlama ve Ses Sanatçısı Prof. Dr. Sait Eğrilmez, doğuştan görme engelli Cem Cansız, görme engelli Mazlum Acar, gitar sanatçısı, kornea bağışçısı Özgün Düzgün konserde Aşık Veysel ve Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirdi.

Konser öncesi seyirciler Bornova Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda organ bağışında bulundu. Etkinlik sırasında toplamda 20 kişi organlarını bağışladı.

2014 yılından önce ülkemizde yaklaşık olarak 5 bin kişi kornea beklerken bugün bu rakamın 3400'e gerilediğini ifade eden Prof. Dr. Sait Eğrilmez, bu hızla gidildiği takdirde 2016 sonunda kornea bekleyen kişinin kalmayacağını ve Türkiye'deki 35 göz bankasının olacağını belirtti.

Prof. Dr. Sait Eğrilmez, "2014 yılından önce ülkemizde yaklaşık olarak 5 bin kişiye kornea bulunsa görebilecekken evinde görmez vaziyette bekliyordu. Bunların ailelerini de düşünürseniz en az 25 bin kişinin acısı kornea. Her vefat eden kişiden alınabilecek bir doku aynı kontak lens gibi. Saydam varlığıyla yokluğu belli olmayan kendisi görünmeyen ama insanı gördürten bir doku" dedi.

2009'dan beri "Kornea İkilisi" ismiyle bir müzik grubu kurduklarını ifade eden Prof. Dr. Eğrilmez, "Kornea görüyordu, ama sesi çıkmıyordu, biz de sesi olduk" dedi.

Konserin sonunda Prof. Dr. Sait Eğrilmez, bağışa katkı sağlayanlara çiçek sundu.

Kaynak: hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.