Kontak Lensle Uyursanız Ne Olur?

Oldukça yaygın bir şekilde kullanılan kontak lensleri kullanırken birkaç önemli kurala uymak, göz sağlığı için oldukça önemli. Kontak lensin hijyenini sağlamak kadar, uyurken lensleri çıkarmak da aslında bir o kadar önemli.

Kontak Lensle Uyursanız Ne Olur?
24 Eylül 2018 Pazartesi 13:24

Uzmanlar, kontak lenslerle uyunmasını önermiyor. Göz doktoru Irina Belinksy, kontak lenslerin güvenli olduğunu ancak belirtilen kurallara uymanın gözleriniz için önem taşıdığını belirtiyor. 

Eğer sağlıklı, doktorunuzun ve optisyeninizin söylediği şekilde kullanırsanız, kontak lensler gözleriniz için konfor ve net görüş sağlayacaktır. Bunu sağlamak için lensinizin mutlaka nemli olması gerekiyor. Lenslerin periyodik temizliği, göz sağlığını ve konforunu koruyacaktır. 

Kontak Lensleri Optisyenlik Müesseselerinden Almak Önemli

Lensleri göz hekiminden, muayene sonucunda reçete ile ve optisyenlik müesseselerinden almak, göz sağlığı ve konforu için çok önemli. 

Lenslerle uyuduğunuzda başınıza gelmesi en muhtemel rahatsızlık, enfeksiyondur. Bazı enfeksiyonlar oldukça kolay geçiyorken bazıları da gözlerde kalıcı hasar bırakabilir.  Önlem alınmadığında, daha ileri seviyelerde gözünüzü yitirmenize bile sebep olabilir.

Neyse ki lensten kör kalanların sayısı oldukça az (hijyen yetersizliğine bağlı enfeksiyonlar). İyi bir kontak lens kullanıcısı olmak aslında oldukça basittir. İlk olarak kontak lensin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini bilmeniz çok önemli. Eğer kontak lens bozulursa düzgün yüzeyi bozulur, kenarlarda aşınmalar oluşur ve kurumalar başlar.

Lensinizin kullanım süresi bittiğinde o lensi kullanamaya devam etmemeniz de, dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birisidir.

Kaynak: Kamu Personeli
 


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.