Kontak Lense Kamera Yerleştirmek!!

Bilim İnsanları Kontak Lenslere Yüksek Çözünürlüklü Kamera Yerleştirmeyi Planlıyor

Kontak Lense Kamera Yerleştirmek!!
06 Eylül 2016 Salı 15:46

İnsanlar bilgi işlem donanımını insan vücudunda kullanmaya yönelik çalışmalar yapıyorlar, bu yeni arayışlardan biri de kontak lense kamera yerleştirmek… Bilim insanları kontak lenslere yüksek çözünürlüklü kamera yerleştirmeyi planlıyor. Bu konu üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Seattle’daki Washington Üniversitesi’nde bir grup başarılı bir çalışma yaptı ve entegre devre, bir anten, bir radyo alıcısı ve ışık harici pil RF üzerinden güç alabilir bir kontakt lens üretmeyi başardılar. LED teknolojisini kullanarak ve geliştirerek bir prototip oluşturma fikri 2009 yılında ortaya atılmıştı.

Google X laboratuvarlarında çalışan bilim insanları bunun mümkün olabileceğini savunuyorlar. Kontak lense takılacak kamera kayıt yapma ve internete bağlanma becerilerine de sahip olacak. Böylece anlık olarak kontak lensten alınan görüntüler internet aracılığı ile başka noktalara gönderilebilecek.

Tüm bu donanım kontak lense nasıl yerleştirilecek

İşte bu konu bilinmiyor. Ama bu yönde çalışmaların hızla ilerlediği ve 1990 yılından beri kontak lense kamera yerleştirme projesi ile ilgili patent başvurularının yapıldığı biliniyor.

Kaynak : teknoguncel.net/


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.