Kontak Lens mi Yoksa Gözlük mü?

Sizin tercihiniz hangisi?

Kontak Lens mi Yoksa Gözlük mü?
30 Aralık 2015 Çarşamba 11:24

 İkisi de aslında iyi birer seçimdir. Önemli olan gözleriniz için hangisinin iyi olduğuna ve gerçekten hangisini kullanmakta daha rahat olduğunuza karar vermenizdir.

Gözlük kullanmak bazen birçok açıdan sıkıntı yaratabilir. Özellikle spor yaparken veya yağmurlu havada yürürken… Sanırım gözlük kullananların en çok şikâyet ettiği konu da soğuk bir havadan sonra sıcak bir ortama girildiğinde gözlük camlarında buhar oluşmasıdır.

Bu nedenle kontak lensler genellikle miyobu ve hipermetrobu olup gözlük kullanmak zorunda kalan insanlar tarafından daha çok tercih edilir. Esnek, rahat, kullanışlı ve her yerde kullanımı sayesinde kişilerin özel hayatlarında da rahat etmelerini sağlar. Taşıma sırasında kırılan gözlük camları veya çerçeveleri yerine kontak lensleri taşımak oldukça kolay ve pratiktir.

Bunun dışında kontak lensler hemen hemen her göz için uygundur. Özellikle sürekli spor yapan biriyseniz gözlükle yaşadığınız sıkıntılara bu sayede bir son vermiş olursunuz. Kontak lensler gözlüklerin yanı sıra buğulama yapmaz, kaymaz, sınırsız bir görme alanı sağlar ve kullananın gözünde ve yüzünde daha doğal bir görüntünün oluşmasını sağlar. Kontak lensin görünüş açısından yarattığı farkların yanı sıra tıbbi artıları da vardır. Örneğin, korneanın düzensiz eğilmeleri sadece kontak lensler ile düzeltilebilir. Yenilikçi çözümler ile birlikte kontak lensler tüm özel görme bozukluklarında da kullanılabilir.

Gözlüğün aksine renkli lensler ile göz numaranıza göre istediğiniz göz rengine de kavuşabilirsiniz. Birçok renk seçeneğinin olduğu lensler ile gecelerin yıldızı siz olabilir, bakışlarınızla herkesi etkileyebilirsiniz.

İki Tür Kontak Lens Vardır

Kontak lenslerin; Rijit hava geçiren yani halk arasında “sert” olarak bilinen lensler ve yumuşak lensler olarak iki tipi vardır.

Günümüzde en çok yumuşak olan kontak lensler tercih edilir. Yüksek su içeriği ve oksijen geçirgenliği ile karakterize olan lensleri gözde görebilmek neredeyse imkânsızdır. Sonuç:

  • Mükemmel uyumluluk,
  • Doğallık ve rahatlık,
  • Saatlerce ve istenilen her fırsatta kullanım kolaylığı

Halk arasında sert olarak bilinen Rijit hava geçiren kontak lenslerin kullanım ve alışma süresi uzundur. Sert lensler hem sağlam yapıdadırlar hem de daha az bakım gerektirirler. Ayrıca bazı görme bozukluklarını düzeltebilen tek lensler bu tip lenslerdir. Sert lensler, maksimum dayanıklılık, uzun süreli uyum özelliği sağlayan ve mümkün olan en yüksek oksijen geçirgenliğine sahiptir.

İster yumuşak ister sert lens kullanın; unutulmaması gereken iki lens tipinin de kusursuz bakımı çok önemlidir. Sağlıksız ortamlarda kullanılan lenslerin ciddi göz sağlık problemlerine neden olabileceği unutulmamalıdır.

Gözlük kullananların dışında çok daha fazla titiz bir kullanım gerektiren lenslerde ellerinizin, lenslerin ve lens kutusunun iyice yıkanmış olması gerekmektedir.

Asla unutulmamalıdır ki uzman bir göz doktoru tarafından muayene edildikten ve doktor reçetesi aldıktan sonra sadece yetkili bir optik mağazasından gözünüze uygun olan lensler satın alınmalıdır. İnternetten hiçbir güvenliği olmayan lensler asla satın alınmamalıdır. Yasa gereği de internetten lens satmanın yasak olduğunu asla unutmayın. Göz sağılığınız yaşamınızın en önemli parçasını oluşturur.

İnternetten lens satın alan kişilerin mağduriyetini anlattığımız haberimize ulaşmak için tıklayın


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa ersoy - 8 yıl önce
Benı arzyın lutfen, 05306043296