Kız kardeşler Sonia ve Anita dünyayı ilk kez görüyor

Sonia ve Anita, Hindistan’da yaşayan iki kız kardeş. İkisinin de gözleri doğdukları andan itibaren görmüyor ama ufak bir operasyon dünyalarını aydınlatmak için yeterliydi.

Kız kardeşler Sonia ve Anita dünyayı ilk kez görüyor
09 Eylül 2014 Salı 09:15

 

Sonia ve Anita kardeşler, 20/20/20 isimli gönüllü hareketi kapsamında gerçekleştirilen operasyonla artık görüyor.

“Güzel Allahım, bana iki göz verdin ama neden görmeme izin vermedin” diye şarkı söyleyerek ertesi gün kız kardeşi Sonia ile geçireceği operasyonu bekleyen Anita’nın annesinin, heyecanla evlatlarının ilk göreceği anı bekleyişine tanık olabilirsiniz.

Aşağıdaki video ile Sonia ve Anita’nın yürekleri yumuşatan hikayelerini izleyebilirsiniz…

20/20/20 hareketi nedir?

Dünyada 20 milyon görme engelli çocuk, yalnızca 15 dakika süren 300 dolarlık operasyon ücretini ödeyemediği için dünyayı hiç görmeden ömürlerini geçiriyor.
“20/20”, yüzde 100 görme oranını temsil ediyor. 20/20/20 hareketi ise 20 milyon insanı yüzde 100 görür hale getirmek anlamına geliyor.
20/20/20 gönüllülük hareketi, yardımseverlerin bağışladığı 300 dolarlık bağışlarla, yoksul ülkeleri dolaşarak görme engelli 20 milyon çocuğa ücretsiz operasyon yapıyor.

http://20x20x20.org adresinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.