Kısmi körlük, kalıcı körlük ve geçici körlük sebebi olabilir

Yüksek ışık gücü canlıların gözlerine ciddi zararlar veriyor.

Kısmi körlük, kalıcı körlük ve geçici körlük sebebi olabilir
28 Haziran 2016 Salı 11:12

Koherent ve tek renk ışık meydana getirmek amacı ile geliştirilen, optik toplama yöntemi ile bir doğrultu üzerinden uzak mesafelere dağılmadan iletilen ışık frekanslarını meydana getiren cihazlara “Lazer” adı verilmektedir. Lazer ışınları; kırmızı, yeşil, mavi, turuncu, sarı, turkuaz ve mor renklerde olmaktadır.

Lazer ışınlarının yararları ne kadar fazla ise aslında bir o kadar da zararı vardır. Lazerde ışık gücü son derece yüksek olduğundan dolayı bu ışık gücü ve radyasyon tüm canlılara ciddi zararlar vermektedir. Ayrıca özellikle lazerin yüksek ışık gücü tüm canlıların gözleri ve cildi üzerinde oldukça zararlıdır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi lazerin sahip olduğu yüksek ışık gücü canlıların gözlerine ciddi zararlar vermektedir. Lazer ışığına direk temas eden canlıların gözlerinde ışığa karşı hassasiyet, gözlerde yanma batma yaşarma, kısmi körlük, kalıcı körlük ve geçici körlük gibi tedavisi olmayan hastalıklar görülmektedir. Bu nedenle de lazer ışığının direk göze temasından kaçınılmalıdır.

Lazer ışınları aynı zamanda yüksek oranda ışınlar ile birlikte radyasyon yaymaktadır. Yüksek güçte olan lazer ışınları radyasyon ile birlikte yüksek değerde ısı da vermektedir. Bu sebepten dolayı canlıların cildine lazer tutulduğunda cilt altına kadar bu radyasyon ve ışın işlemektedir. Cilt altına bu ısının gitmesi sonucunda ise o bölge ısınır ve bölgedeki hücreler tahrip olur hatta bu hücreler ölür. Lazer nedeni ile tahrip olan hücreler kanser riski ile karşı karşıya kalırlar. Bu sebepten ötürü lazer canlıların cildine de ciddi zararlar vermektedir.

Kaynak: derszamani.net

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dilek çakıcı - 7 yıl önce
bazen sol gözümde bir kararma ve 2 saniye körlük yaşıyorum gözlerimi kapatıyorum geçmesini bekliyorum