Kış aylarında göz enfeksiyonlarına dikkat!

Kış aylarının vücut sağlığı açısından pek çok riski barındırdığını belirten Bursa Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doktor Tuncay Sezgin, göz sağlığına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kış aylarında göz enfeksiyonlarına dikkat!
27 Ocak 2017 Cuma 14:35

Özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonlar ile birlikte göz enfeksiyonlarının da bir arada sık görülebileceğini belirten Dr. Sezgin, "Bu durum özellikle salgın şeklinde karşımıza çıkabilmektedir. Gribal enfeksiyonların nedenleri viral kaynaklı olduğundan bunlar gözde de enfeksiyona sebep olabilmektedir. Bir gözümüzde bulunan rahatsızlık daha sonrasında elimizi ovuşturmak ile diğer göze de geçişi olabilmektedir. Sıkça karşılaştığımız durumlardır" dedi.

Enfeksiyonlardan korunmanın en önemli yollarına da değinen Dr. Sezgin sözlerine devam etti:

"Böyle bir durum ile karşılaştığımızda ev içinde ortak yaşanılan alanlarda havlularımızı ayırmak ve ellerimizi sık sık gözümüze götürmemek. Çünkü gayri ihtiyarı diğer göze geçişi olabilmekte. Bu kızarıkların oluşmasıyla birlikte mutlaka göz hastalıkları uzmanına başvuru yapılması gerekmektedir. Çünkü tahmin ettiğimizden çok daha ileri boyutlar olabiliyor bazen, göz hekimine başvurulmadığı durumlarda diğer göze geçmesi ya da aynı gözde tedavinin yarım kalması, geç başlanılması birlikte ciddi görme sorunlarına da neden olabilen kalıcı hasarlarla da karşılaşabiliriz."

Kaynak : bursadabugun.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.