Kars'ta Gözlükçü ve Optisyenler Denetlenmeli

Kars’ta faaliyet gösteren gözlükçü ve optisyenlik müessesesinden şikâyetler her geçen gün artıyor.

Kars'ta Gözlükçü ve Optisyenler Denetlenmeli
29 Haziran 2018 Cuma 15:51

Optisyenlik müesseselerinde, optisyenlik mesleğinin icra edilmesinden ve müessesenin faaliyetlerinden haberdar olmayan yetkisiz ve ehliyetsiz kişiler, Karslı vatandaşların göz sağlığını tehlikeye atıyor.

Kars’ta sayıları her geçen gün artan gözlükçü ve optisyenlik müesseseleri, ruhsat ve optisyenlik diploması olmayan kişi veya kişiler tarafından yönetiliyor.

İşporta gözlükten, merdiven altı gözük camına, sahte kontak lensten, reçetesiz ‘lens ve numaralı gözlük’ satışına kadar birçok sorunu beraberinde yaşatan ehliyetsiz gözlükçü ve optisyenlerin denetlenmesi isteniyor.

Kars Devlet Hastanesi ve KAÜ Araştırma Hastanesi göz polikliniklerinde ise hastaların ticari amaçla, belli başlı gözlükçülere yönlendirildiğini ifade eden vatandaşlar; “muayene oluyoruz, çıkışta elimizde reçetemizi gören kişiler hemen o işletmelerin kartını uzatıp, yönlendirme yapıyor” dediler.

SGK ve Kars Sağlık İl Müdürlüğü’nü göreve davet eden vatandaşlar, denetimlerin, ne zaman ve ne sıklıkla yapıldığını soruyorlar.

Edinilen bilgilere göre; Kars’ta denetim elemanı sıkıntısı olduğu, Erzurum’dan da denetim elemanı istenmediği, bu nedenlerden dolayı da Kars’ta bu alanda büyük bir boşluk oluşarak, halk sağlığının tehlikeye girdiği belirtildi.

Kaynak: Gazete Kars
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.