Kamuda İstihdama Meclisten Destek!

Optisyenler kamuda istihdam için Milletvekilleri ile görüştü.

Kamuda İstihdama Meclisten Destek!
18 Kasım 2016 Cuma 10:00

Optisyenlerin kamuda istihdamı ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar kapsamında optisyenler TBMM'de MHP Myk Üyesi, Antalya Milletvekili ve aynı zamanda da Sayın Devlet Bahçeli'nin Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Selim YURDAKUL ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Bu görüşmede optisyenlerin yaşadıkları sorunlar dile getirilerek, kamuda istihdam ile ilgili talep iletildi. Atanamayan Optisyenler Platformu adına görüşme heyetinde bulunan optisyen Miraç Aslan'ın TBMM'de 'Optisyenlerin Kamuda İstihdamı' konusunda yapılan talep ve diğer konularla ilgili değerlendirmesini siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.

Optisyenlerin 'Kamuda İstihdam' Değerlendirmesi

"Değerli Optisyen arkadaşlarım 16.11.2016 Çarşamba günü öğleden sonra TBMM'de 'Optisyenlerin Kamuda İstihdamı' için çeşitli görüşmeler yaptık, bu görüşmeleri bilgilerinize sunarım.

İlk olarak TBMM'de Ülkemizdeki tüm sağlıkçıların sorunlarını yakından takip eden ve çözüm arayan MHP Myk Üyesi, Antalya Milletvekili ve aynı zamanda da Sayın Devlet Bahçeli'nin Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Selim YURDAKUL' Hocamızı ziyaret ettik. Daha sonra Harun Ceylan arkadaşımızın Hemşehrisi AKP Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri olan Sayın Erdoğan ÖZEGEN beyefendi ile görüştük. Son olarak da yine Harun kardeşimizin Hemşehrisi olan CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Komisyon üyesi Sayın Ömer Fethi GÜRER beyefendi ile görüşerek ziyaretlerimizi tamamladık.

Bu görüşmelerimizden sonra bir çok arkadaşımız doğal olarak görüşmelerin neticesini merak ediyor onlarıda kısaca açıklayalım.

Arkadaşlar 3 Milletvekilimizede Optisyenlerin son yıllarda yaşadığı mağduriyetlerini anlattık bunlar son yıllarda açılan Optisyenlik okul/mezun sayısı ve Optisyenlerin kamuda istihdamı.  Bu iki konuda yaptığımız ayrıntılı çalışmamızı Millletvekillerimize sunduk onlarda sağolsun büyük bir dikkat ile dinlediler ve bizlere; bu kadar vahim mağduriyetiniz ortada iken neden geç kaldınız, şimdiye kadar neredeydiniz deyip, bizlere her zaman sonuna kadar destek vereceklerini ve sonuca ulaşacağımız konusunda söz verdiler. Görüşmelerde ilginç şeyler de oldu mesela Milletvekillerimiz Optisyenliğin kadrosu olmadığını duyduklarında şoke oldular, sık sık özel kanunuz var geçmişi derin olan bir meslek, eczacılar gibi sizde diğer sağlık bölümlerinden bir adım öndesiniz, kısa zaman içerisinde sonuç alırız hemşire'ye nasıl kesin ihtiyaç var, Sağlık-Sgk Müdürlüklerinde de Optisyenlere kesin ihtiyaç var ve sizlerin özellikle bu iki kuruma acilen atanmanız gerekiyor, bu durum sizlerin atanmanızdan çok kamu yararını ilgilendiriyor, Sgk'da sizlerin reçetelerini bilinçsizce iptal eden Optisyenlik eğitimi almamış memurların olması kurumu her seferinde zorduruma düşürür ve bu kabul edilemez, aynı şekilde Sağlık Müdürlüklerinde Optisyenlerin kanunu/yönetmeliğini ve eğitimini almayan memurların Optisyenleri denetlemesi, ruhsatlandırması, çalışma usülllerini takip etmesi vesaire bunların tamamen çok yanlış bir uygulama olduklarını söylediler.

Çok tartışılan Optisyenliğin 'tanım' konusunada değindik. Vekillerimizle bu bağlamda '' Yasa, Optisyenin sadece Optisyenlik müessesesi işletebilmesi söz konusuymuş gibi algılanmaktadır. Oysa yasa da tanımı yapılan Optisyen değil, Optisyenlik müessesesi işletebilecek kişidir. Verilen eğitim göz önüne alındığında Optisyenin kamuda istihdam edileceği yerler vardır'' bu görüşte karar kıldık. Ahmet Hocamız da 10 gün önce Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri ile görüştüğünü bu bölümünde tanımlarının yapmadığı ama 2014 -2016 Kpss döneminde 300 adet kadro aldıklarını vurgulayıp tanım konusu istihdama engel olmaz ki sizin tanımınız engel taşımıyor zaten, eğitim ve kamu yararı olduğu sürece optisyenlerimiz istihdam edilmelidir. dedi.

Tezlerimiz ve taleplerimiz de tamamen haklıyız, bu yüzden destek sayımızı artırmalıyız arkadaşlar unutmayın 2017 Mart'ta 8 bin sağlıkçı alınacak, 2017 Haziran'da 12 bin sağlıkçı alınacak, napıp edip bizim olan kadroları 200-300 kaç olursa olsun almalıyız. Ve inanıyoruz ki ilk kadro geldiğinde sonraki her atamada az olur çok olur Optisyen ataması hep olur aynı diğer sağlık meslek grupları gibi. Yılda 3.000 mezun artık dile kolay dimi, evet bunca mezuna derman da olmayacak 200-300 kadro sayıları ama gelmesi gelmemesinden bin kat daha hayırlı, bunu da açıklamayı isterdim ama çok uzun süreceğinden diğer yazılarımı okumanızı tavsiye ediyorum zira o yazılarımda açıkladım.  

Arkadaşlar boş durmak yok şuan bize düşen bu ara zaman dilimlerinde sosyal medyadan bastırmak Faks,Mail,Sabim,Cimer,Bimer gibi ve herkes Twitter adresi açsın, Sağlık Bakanı ve ekibi Ahmet Hocamızın çalışmalarını çok yakından takip ediyor. Ahmet Hocamızda sık sık bizlerin sorunlarını TBMM'de dile getirip bunu sosyal hesabında paylaşabilir. O yüzden Twitter bunlardan en önemlisi, hem TT olmak içinde ayrı bir çalışmamız var. Durum bu arkadaşlar güzel günler yakın inşAllah 3 ay bu şekilde çalışmalarımızı her platformdan sürdüreceğiz ve duruma göre hareket edeceğiz. Destek verin sonuç alamaz isek gerekirse 550 Vekile de gideceğiz, gerekirse Bakana da gideceğiz dedim ya Optisyen kardeşlerim duruma göre, gelişmeler ışığında hareket ediyoruz edeceğiz. Şimdi Vekillerimiz ayrı, bizde sosyal medyadan ayrı mücadelemizi sürdüreceğiz."

Atanamayan Optisyenler Platformu
Optisyen Miraç ARSLAN
 
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATIF BERBER - 7 yıl önce
Tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum.
Avatar
GÜLER - 7 yıl önce
Kadro hakkımız bunu görmezden gelemezsiniz.En kısa zamanda hakkımızı verin...
Avatar
Canan - 7 yıl önce
Tebrikler Bravooo!
Avatar
belma - 7 yıl önce
InşAllah arkadaşım yazını okuyunca çok heyecanlandım. INŞALLAH ALLAHIM izni ile kadromuzu alacagiz
Avatar
Akif tuncay - 7 yıl önce
Devlet kurumlarında kadro optisyenlerin en doğal hakkıdır. Fakat devlet kadrosu istihdamında şüphesiz KPSS puanına ihtiyaç vardır. Ve şuan optisyen unvanına sahip olup da lisans mezunu binlerce optisyen bulunmaktadır. Bu yüzden kadro talebinde bulunulurken bu durumda göz ardı edilmemeli ve enazindan 1 defaya mahsus optisyenlik ön lisans diplomasina sahip lisans mezunları da mağdur edilmeyip lisans KPSS P3 Puanları ile tercih de bulunabilmelidirler.