Kameralı Kontak Lens Geliyor...

Google bu kez akıllı lens için patent aldı.

Kameralı Kontak Lens Geliyor...
15 Nisan 2014 Salı 11:14



Teknoloji konusunda inanılması güç ürünler geliştiren Google, kameralı ve akıllı gözlüğü Google Glass'tan sonra kendinden kameralı kontak lens için patent aldı.

Üretilecek teknoloji ile Google'ın yeni nesil ürünü Google Glass'in küçültülerek sadece göze takılabilecek bir kontak lens boyutlarına getirilmesi planlanıyor. Google Glass'in aksine analizciler, ürünün ses kontrolü ile değil karmaşık ve özgün göz kırpma hareketleri ile kontrol edileceğini belirtti.



DİYABET HASTALARI KANLARINI ÖLÇEBİLECEK

 

Yeni teknoloji için alınan patent gene Google'ın duyurduğu glikoz seviyesini ölçen kontak lensten birkaç ay sonra duyuruldu. Google'ın gizemli laboratuvarı olarak bilinen Google X Labs'de icat edilen buluş sayesinde milyonlarca diyabetik hastası kan şekerlerini kanlarını vermeden ölçebilecekler.



KÖRLERE ÇÖZÜM OLABİLİR

 

Patenti inceleyen uzmanlar, Google'ın kameralı kontakt lens teknolojisi sayesinde körlerin de görme yetilerinin bir kısmına sahip olma ihtimallerinin olduğunu belirtti. Normal şartlarda gözü görmeyen bir kişinin lensi taktığında, kamera gördüğü nesneyi tanımlayabilecek. Bu sayede cihaz çevrenin farkında olup bunu kullanıcısıyla paylaşabilecek.



AÇIKLAMA BEKLENİYOR

 

Ürünün ayrıntıları hala gizemini korurken bütün bilişim severler Google'dan gelecek yeni bir açıklama bekliyor.

 

 

Kaynak :ensonhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.