Kadınlar İçin Gözlük Seçimi

Gözlük Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Kadınlar İçin Gözlük Seçimi
03 Şubat 2019 Pazar 11:12

Seçtiğiniz Gözlük Yüzünüzle Uyumlu Olmalı

Herkes kendisi için en uygun gözlüğü almak ister. Fakat alışveriş yapılırken gözlüğün çerçevesi, camları en az gözlüğün seçimi kadar önemlidir. Bir gözlük olması gerekenden daha ağır, yüze göre seçilmemiş, kalitesiz ve kullanım amacına uygun camlara sahip değilse gözleriniz için büyük problemlere neden olabilir. Bu sebeple kadınlar için doğru gözlük seçimi her açıdan önemlidir. Yalnızca moda olduğundan dolayı gözlük modeli satın alınmamalıdır.

Gözlük Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Seçilmesi gereken gözlük ister numaralı olsun ister güneş gözlüğü; kaşların alt sınırı ile çerçevenin üst sınırı arasında en fazla 2 santim açıklık olmalıdır. Hem gözlüklerin odak noktası hem verimli kullanmak hem de görme alanını geniş tutmak oldukça önemlidir. Seçilen çerçeve yüze göre dar olmamalıdır. Bu durum şakaklarda baskıya neden olur ve baş ağrısı görülür. Ayrıca şakaklarınızda iz kalmasına neden olabilir. Camlar kırılmaz ve organik camlar olmalıdır. Ayrıca özellikle güneş gözlükleri UV A/B/C filtreli camlar tercih edilmelidir.

Sokaklarda ucuza satılan güneş gözlükleri ve son zamanlarda ortaya çıkan numaralı gözlüklerden uzak durmalısınız. Kullanılacak olan numaralı gözlük ve güneş gözlüğünün güvenirliğinden ve sağlamlığından emin olmak gerekmektedir. Güneş gözlüğünün amacı gözleri güneşten korumaktır. Özellikle gözlük alırken verilen paranın bir önemi yoktur. Ödemiş olduğunuz paranın karşılığını almanız gerekir. Alınan gözlüğün, sertifikalı ve güvenlik kontrollü olup olmadığını mutlaka kontrol etmek gerekmektedir.

Yüze Göre Gözlük Seçimi

Oval bir yüze sahip olan kadınlara hemen her çerçeve yakışacaktır. Yumuşak köşelere sahip ve şakağa doğru yükselen kare şeklindeki çerçeveler oval yüzlü kadınlara daha çok yakışır. Yuvarlak yüzlü kadınların ise köşeli veya dikdörtgen çerçeveler seçerek, yüzlerini daha uzun ve ince gösterebilirler. Kare yüz tipine sahip kadınlar ise köşeleri yumuşatmak için yumuşak, kıvrımlı ve yuvarlak çerçeveler seçerek yüze anlam verilebilirler. Klasik oval çerçevelerde kare yüze sahip kişilere yakışmaktadır.

Elmas şeklinde yüz hatlarına sahip olan kadın ise yüksek elmacık kemikleri, dar alın ve çene bulunur. Oval şeklindeki çerçeveler ise kenarlarını yumuşatır. Her durumda seçilen çerçevenin elmacık kemiklerinin genişliğinden daha geniş olmamasına dikkat edilmelidir. Üçgen yüze sahip olan kadınlar, şakağa doğru sivrilen çerçeveler tercih etmelidir. Alt çerçevesi olmayan metal modeller de tercih edilebilir.

Kaynak: www.kadinmodam.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.