Johnson & Johnson, Abbott Medical Optics Firmasını Satın Aldığına Dair Sözleşme Yaptığını Duyurdu

Göz bakımı portföyüne katarakt ve göz kusuru düzeltmede kullanılan lazer operasyonu ürünlerinin katılmasıyla, göz sağlığı konusunda dünya liderliğini güçlendiren bir satın alma gerçekleşiyor…

Johnson & Johnson, Abbott Medical Optics Firmasını Satın Aldığına Dair Sözleşme Yaptığını Duyurdu
19 Eylül 2016 Pazartesi 15:22

NEW BRUNSWICK, NJ, 16 Eylül 2016 – Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) bugün, Abbott Laboratuarları’nın tamamına sahip olduğu Abbott Medical Optics (AMO) şirketini 4.325 milyar dolar bedelle satın almak üzere kesin anlaşmaya varıldığını duyurdu. AMO 2015 yılında 1,1 milyar dolarlık ciro yaptığını bildirdi. Satın alma, üç ayrı iş alanındaki oftalmik ürünleri kapsıyor: katarakt cerrahisi, lazer refraktif cerrahi ve tüketici göz sağlığı ürünleri.
 
“Göz sağlığı, günümüzde sağlık alanındaki en büyük, en hızlı büyüyen ve en yetersiz hizmetin alındığı segmenttir” diyen Johnson & Johnson’ın Vision Care Şirketlerinden sorumlu, Şirket Grup Başkanı Ashley McEvoy, “Abbott Medical Optics’in güçlü ve farklılaşmış cerrahi oftalmoloji portföyünün satın alınması, dünya lideri ACUVUE® kontakt lens işimizle birleştiğinde, görme bakımı alanında daha geniş tabanlı bir lider haline geleceğiz; daha da önemlisi, bu satın almayla - en sık yapılan ameliyatlardan birisi ve önlenebilir körlüğün bir numaralı nedeni olan - katarakt cerrahisine de gireceğiz” dedi.
 
AMO oftalmik cerrahide küresel bir lider ve katarakt cerrahisinde kullanılan intraoküler lensleriyle de dünya çapında tanınıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün tahminlerine göre yaklaşık olarak 20 milyon kişi yaşa bağlı katarakt nedeniyle görmüyor ve en az 100 milyon gözdeki görme keskinliği katarakt nedeniyle tehlike altında. Bu rakamlar nüfustaki artış ve ortalama yaşam süresinin uzamasıyla birlikte sürekli olarak artıyor.
 
AMO, katarakt işinin yanı sıra, cerrahların üretkenliklerini artırmak; uzak ve yakın görmeyi ve astigmatizmayı düzeltmek üzere tasarlanmış olan gelişmiş lazer görme (LASIK) teknolojilerine de sahip. Bu satın alma, AMO’nun tüketici göz sağlığı ürünlerini de – kuru gözler için reçetesiz olarak satılabilen damlaların yanı sıra, kontakt lens kullanan hastalar için çok amaçlı solüsyonları ve hidrojen peroksitli temizleme solüsyonları – kapsıyor.
İşlemin 2017 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması ve ayarlanmış hisse başına kazancı* ilk etapta mütevazi fakat giderek büyüyen bir şekilde artırması bekleniyor. Kapanış, tekelleşmeyi önleyici (!!) şeffaflık ve diğer geleneksel kapanış koşullarına tabi olacaktır. Beklenen kapanışı takiben, satışlar Vision Care içinde farklı bir platform şeklinde, Tıbbi Cihazlar segmentinde açıklanacaktır.
 

Johnson & Johnson Hakkında 

Dünyada ihtiyacı olan her kişiye hizmet vermek, Johnson & Johnson çalışanlarının esin kaynağı ve birleştiricisidir. İnsanların sağlığını ve refahını iyileştirmek için yenilikçi fikirler, ürünler ve hizmetler getiren bilimi ve araştırmaları sahipleniyoruz. Faaliyette olan 250’yi aşkın Johnson & Johnson şirketindeki yaklaşık 127,500 çalışanımız, sağlık alanındaki ortaklarımızla birlikte, dünyanın her tarafında, her gün bir milyardan fazla kişinin yaşamına dokunuyor.
 

Johnson & Johnson Vision Care, Inc. Hakkında 

Johnson & Johnson Vision Care, Inc. görme ihtiyaçlarına ömür boyu çözümler üretmeyi taahhüt etmektedir. ACUVUE® Markası 1987 yılında dünyanın ilk kullan-at yumuşak kontakt lensi olarak piyasaya sunulduğundan bu yana şirket ardı ardına sektörüne yenilikçi, kaliteli ve bilimsel gelişmeler getirdi.
Merkezi Jacksonville, Florida’da bulunan şirketin dünya genelinde yaklaşık 3,000 çalışanı bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için www.AcuvueProfessional.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
* Ayarlanmış hisse başı kazanç, maddi olmayan amortisman giderlerini, envanter artışları, yeniden yapılanma, birleşme ve işlemin tamamlanması için gerekli diğer giderler gibi özel kalemleri kapsamaz. Ayarlanmış hisse başı kazanç, bir Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkesi değildir ve Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkesi sonuçları yerine kullanılamaz.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.