Işığa Kavuştu, Başarısını Türkiye Geneline Taşıdı

Tam görmeyen gözlerine rağmen elde ettiği başarılarla dikkat çekti.

Işığa Kavuştu, Başarısını Türkiye Geneline Taşıdı
14 Mayıs 2014 Çarşamba 09:02

 

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde oturan doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle teleskopik gözlük kullanan ortaokul öğrencisi, 13 yaşındaki Ahmet Giden, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen öykü yarışmasında, ağaç ve doğa sevgisini konu alan 'Melek Ağaç Bekçisiydi' isimli eseriyle Türkiye ikincisi oldu. Sınıf arkadaşları Giden, ödülünü almaya alkış ve tezahüratlarla uğurladı.

 

50'nci Yıl Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ahmet Giden, iki gözündeki ileri düzeydeki görme bozukluğuna rağmen geçen yıl kaymakamlığın ortaokullar arasında düzenlediği kutap okuma yarışmasında birinci olup, 'Ata' altını ile ödüllendirildi. Giden, ardından Ödemiş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yabancı sözcüklerinden arındırılmış anı yazım yarışmasında birinciliği elde etti.

 

Tam görmeyen gözlerine rağmen elde ettiği başarılarla dikkati çeken Giden'in bu durumu yerel ve ulusal basında haber oldu. Haberlerin ardından Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, Giden'i görev yaptığı hastaneye davet edip, muayene etti. Prof.Dr. Eğrilmez, Giden'e uzak ve yakın olmak üzere iki teleskobik gözlük yazdı. Ancak, iki gözlüğün toplam maliyetinin 60 bin lira olması nedeniyle hemşirelik okuyan bir kızı daha olan ve gündelik işlere giderek geçimini sağlayan anne Aysun Giden'i kara kara düşündürmeye başladı. Ancak, Prof.Dr. Eğrilmez'in tekrar devreye girip, İzmir Bornova'daki Güven Optik firması sahibi olan arkadaşına çocuğun durumu anlatıp, destek istedi. Gözlük firmasını sahibi, 3 ay önce iki teleskobik gözlüğü Ahmet'e hediye etti.

 

Tekrar ışığa kavuşan Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Giden, kitaplarını artık daha rahat okumaya başladı. Kaymakamlığın açtığı yarışmada 235 kitap okuyarak tam bir kitap kurdu olduğunu da gösteren Giden, bu defa da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen öykü yarışmasına katıldı. Ağaç ve orman sevgisini işlediği 'Melek Ağaç Bekçisiydi' isimli öyküsüyle Giden, Türkiye ikincisi oldu. Giden, ödülünü almak için İstanbul'a sınıf arkadaşları tarafından alkış ve tezahüratlarla uğurlandı. Matematik Öğretmeni Duygu Savuran Albayrak, öğrencisi Giden'in başarılarıyla kendilerini gururlandırdığını belirterek, ileride onun çok iyi mevkilere geleceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.

 

Kaynak : yerelgundem.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.