İranlı Sırma Saç İngiliz İnci Diş İçin Türkiye’ye Geliyor

Geçtiğimiz yıl 760 bin sağlık turistini ağırlayan Türkiye, 2018’de bu rakamı 800 bine yükseltmek istiyor. Avrupalı turistlerin ağız ve göz sağlığı, Ortadoğuluların ise saç ekimi ve estetik operasyonlar için tercih ettiği Türkiye’ye, İran’ın orta vadede rakip olabileceği konuşuluyor.

İranlı Sırma Saç İngiliz İnci Diş İçin Türkiye’ye Geliyor
12 Şubat 2018 Pazartesi 10:23

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi değerlendirmesi sonucu sağlık turizminde dünyada 3. sıraya yükselen Türkiye’nin önündeki rakipleri ise Amerika ve Almanya.

Türkiye'de Sağlık Turizmi

Geçtiğimiz yıl gelen 760 bin sağlık turistinden 7,1 milyar dolar gelir elde eden Türkiye, 2018’de 800 bin turist ve 7,5 milyar dolarlık gelir hedefleniyor. Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine oranla sağlık sektöründe uygun fiyat politikasını benimseyen Türkiye’nin jeopolitik avantajı sayesinde hem Avrupa’dan hem de Ortadoğu ülkelerinden turist çekebildiğine değinen uzmanlar bazı ülkelerle sorunların yaşanmasıyla gelen turist sayısında azalma olsa da sağlık turizminde kayıp yaşanmadığına işaret ediyor.

Ruslar ve Türki Cumhuriyetleri Vatandaşları Genellikle Kanser Tedavisi İçin Geliyor


Gelen hasta çeşitliliği bölgelere göre değişirken Rusya ve Türki Cumhuriyetleri’nden gelenlerin yüzde 32’si kanser tedavisi için geliyor. Ortadoğu’dan estetik, Libya, Irak ve Avrupa’dan ortopedi için ziyaret edenler çoğunlukta. Ukrayna’da 2017 yılında sağlık turizmi konusunda en popüler ülke Türkiye oldu.

Ukraynalı hastalar Türkiye’yi en çok kanser teşhisi ve tedavisi, ortopedi hastalıklarının tedavisi ve Da Vinci Robot yöntemiyle tedavi için ziyaret etti.


Avrupalı Diş Tedavisi İçin Geliyor

Avrupalı sağlık turistlerinin Türkiye’yi tercih etmesindeki en büyük nedenlerin başında ağız ve diş sağlığının yanı sıra göz tedavisi de yer alıyor. Özellikle  Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere, Hollanda ve İsviçre’de ağız ve diş sağlığı için yapılan ödemelerin Türkiye’ye oranla 2 kat pahalı olduğunu belirten uzmanlar, yol ve konaklama masrafları dahil edildiğinde bile turistlerin Türkiye’ye gelerek kazançlı çıktıkları görüşünde.

Öte yandan özelikle saç ekimi ve estetik ameliyatlar için ülkemizi ziyaret eden İranlı turistler için Türkiye en gözde destinasyon konumuna geldi. 2015 yılında 1,7 milyon İranlı turist Türkiye’yi ziyaret ederken, 2016’da bu rakam 1,6 milyona gerilese de geçtiğimiz yıl rekor kırarak 2,5 milyona ulaştı.

Sağlıkta Rakip Olabilirler

TÜROB’dan yapılan açıklamada İran’ın sağlık alanında Türkiye’ye rakip olabileceğine de değinildi. Önerilerde şunlara da yer verildi: “İran’da sağlanan tıp eğitimi ve ortalama hekim yetkinliği üst düzeyde ve sağlık hizmetleri uygun fiyatlı. Gerekli modernizasyon da sağlandığı takdirde, İran’ın orta ve uzun vadede bölgede Türkiye’ye sağlık turizmi açısından rakip olabileceği değerlendiriliyor. İran’da en çok kullanılan yaygın sosyal medya kanalı olan Telegram’da Türkiye adına bir kanal açılması ve turizm özelinde yönetilmesi önemli.

Kaynak: Karar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.