İnternetten Satılan Lensler Tehlike Saçıyor!

Denetlenebilirliği olmayan sanal işletmeler, halk sağlığını tehdit ediyor. Görme yetisini bu nedenle kaybedenlerin sayısında tedirgin edici bir artış var.

İnternetten Satılan Lensler Tehlike Saçıyor!
09 Ocak 2019 Çarşamba 09:36

Ucuz lensler tehlike saçıyor

Ucuz olduğu gerekçesiyle internetten alınan kontak lensler, sahte veya kullanım süreleri geçmiş oluyor. Denetlenebilirliği olmayan sanal işletmeler, halk sağlığını tehdit ediyor. Görme yetisini bu nedenle kaybedenlerin sayısında tedirgin edici bir artış var. Göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. O. Murat Uyar, "Reçetesiz kontakt lens almak ya da satmak hem sağlık açısından çok riskli hem de suç" dedi. Uyar "Süresi geçmiş ve sahte lensler ne tür zararlı bakteriler oluşturur?" sorusuna "Sadece lensler değil içinde bulundukları solüsyonlarda dahi süre aşımında bakteri, mantar ve çeşitli virüsler üreyebilir. Üstelik bunların standartlara uygun üretilmemiş olması durumunda gözün kaybına kadar çok daha vahim tablolar gelişebilir" yanıtı verdi.

Ucuz olduğu gerekçesiyle internetten alınan kontak lensler, sahte veya kullanım süreleri geçmiş oluyor. Denetlenebilirliği olmayan sanal işletmeler, halk sağlığını tehdit ediyor. Görme yetisini bu nedenle kaybedenlerin sayısında tedirgin edici bir artış var.

Göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. O. Murat Uyar, "Reçetesiz kontakt lens almak ya da satmak hem sağlık açısından çok riskli hem de suç" dedi. Uyar "Süresi geçmiş ve sahte lensler ne tür zararlı bakteriler oluşturur?" sorusuna "Sadece lensler değil içinde bulundukları solüsyonlarda dahi süre aşımında bakteri, mantar ve çeşitli virüsler üreyebilir. Üstelik bunların standartlara uygun üretilmemiş olması durumunda gözün kaybına kadar çok daha vahim tablolar gelişebilir" yanıtı verdi.

Kaynak: www.bursadabugun.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.