İnsan Vücudunda Yeni Bir Organ Keşfedildi İddiası

ABD'li araştırmacılar, insan vücudunda daha önce keşfedilmemiş bir organ bulduklarını iddia etti. ‘İnterstitiyum’ olarak adlandırılan organ, vücutta adeta bir "darbe emici" olarak görev yaparak dokuları koruyor. Uzmanlar, 10 litre sıvıdan oluşan intestitiyum"un vücuttaki en büyük organ olduğunu belirtiyor.

İnsan Vücudunda Yeni Bir Organ Keşfedildi İddiası
29 Mart 2018 Perşembe 10:00

New York Üniversitesi uzmanları, mikroskop işlevi gören özel bir endoskopik kamera kullandı. Bağ dokunun içinde daha önce görülmemiş yapılarla karşılaştı. Araştırmacılar, "Bağ dokuya bakınca içinde küçük çatlaklar görürsünüz. Bunların hep hasar ya da esneme kalıntısı olduğunu düşündük ama aslında, gördüğümüz bambaşka bir şeydi" dedi.
Uzmanlar, "onlarca yıldır herkesin gözleri önünde saklanıyordu" dedikleri organa "Interstitiyum" adını verdiler.

İnsan vücudu büyük oranda sıvıdan meydana geliyor. Hücreler ve dokular arasını dolduran inters-tisyel sıvı da, tıp dünyası için yeni bir olgu değil. 

Ancak araştırmacılar, derinin altında ve organlar arasında bulunan, kan damarlarını, kasları, sindirim ve boşaltım sistemini çevreleyen sıvı dolu bu ağın, aynı yapı ve işleve sahip olduğu için ayrı bir organ olduğunu söylüyor.

Vücuttaki En Büyük Organ

"Şok emici" işlevi gören organın, doku ve organları darbelerden koruduğu ifade ediliyor. Uzmanlar, 10 litre sıvıdan oluşan intestitiyum"un vücuttaki en büyük organ olduğunu söylüyor.

Kimi uzmanlarsa fikre karşı gelirken, araştırmanın insan vücudunun daha iyi anlaşılmasının yanı sıra kanserin yayılmasını engellemeye yardımcı olabileceği belirtiliyor.
 
Kaynak: NTV.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.