İnsan Gözü Kaç Megapikseldir?

İnsan gözünün megapiksel değerini etkileyen en önemli husus şüphesiz gözlerde yer alan nöronların hızına bağlıdır.

İnsan Gözü Kaç Megapikseldir?
18 Şubat 2016 Perşembe 17:05

 İnsan gözü kaç boyutu görür, insan gözü kaç km görür gibi soruların soruluyor olması uzmanların insan gözü kaç megapikseldir konusu üzerinde çalışmalar yapmasını sağlamış durumda. Duyu organlarımız arasında yer alıp görme eylemini gerçekleştirmemizi sağlayan gözümüz şüphesiz en gizemli organlar arasında yer almaktadır. Megapiksel olarak ele alınan gözümüz aslında analog olduğundan dolayı megapiksel olarak gözlerimizi değerlendirmemiz mümkün değildir. Megapiksel olarak yapılan hesaplar kesin sonuç vermez ancak gerçeğe yakın sonuçların yakalanması mümkündür.

İnsan gözünün megapiksel değerini etkileyen en önemli husus şüphesiz gözlerde yer alan nöronların hızına bağlıdır. Nöronlar ne kadar hızlı olursa gözün megapiksel değeri o denli yüksek olur. Bu durumun bilimsel açıdan tespit edilmiş olması insanların göz megapiksel değerlerinin farklı olduğunu göstermektedir. Bu yüzden analizler yapılırken normal görme yeteneğine sahip olan insanlar ele alınmıştır. Normal insanlar üzerinde yapılan testler sonucunda elde edilmiş olan değerler kimi insanların gözleri gelişmiş olduğundan dolayı daha yüksekken, kimi insanlar da ise daha düşüktür.

İnsan gözünün görme kabiliyetini en çok etkileyen durum şüphesiz cisimlerin hareket hızlarıdır. Örnek olarak hiçbir insan gözü hızla giden bir mermiyi göremez. Bu durumun temel sebebi hız eşiğinin geçilmiş olmasıdır. Aynı mermi ise gelişmiş kameralar ile rahat bir şekilde gözlemlenebilir. Bu durum da kameraların insan gözüne oranla daha gelişmiş olduklarının bir göstergesidir. Yapılan bilimsel testler sonucunda insanların maksimum 85 HZ hızına kadar görebildiklerini bu hızın üzerine çıkmış olan cisimlerin görülemediğini ortaya koymuştur. 85 HZ üzerinde bir hız ile önümüzden bir şey geçecek olsa bunu göremeyiz. Sanki oradan hiçbir şey geçmemiş gibi hayatımızı sürdürmeye devam ederiz.

Yapılan testler sonucunda insan gözünün ortalama olarak 580 megapiksel olduğu tespit edilmiştir. Sürekli olarak gözleri ile iş yapan kişilerin göz refleksleri daha gelişmiş olduğundan dolayı 630 megapiksel değerlere dahi çıkıldığı bilinmektedir ancak normal yaşam süren bir kişi ele alındığında 580 megapiksel değerine ulaşıldığını bilmenizi isteriz.

Kaynak: bilgitimi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.