İbn-i Sina'nın 1000 Yıl Önce Yazdığı 8 Şifalı Tarif

Yaşadığı dönem boyunca tüm dünyayı etkisi altına alan, 1000 yıl önce yazdığı reçeteleriyle bile günümüze ışık tutan bir bilim insanı olan İbn-i Sina’nın, göz hastalıklarından cilt sağlığına kadar 8 şifalı tarifi var.

İbn-i Sina'nın 1000 Yıl Önce Yazdığı 8 Şifalı Tarif
21 Şubat 2018 Çarşamba 11:02

Baş Ağrısı İçin Reçete
Şiddetli baş ağrısına çözüm hacamat diyor hekimlerin hekimi. Vücuttaki kirli kanın atılarak, şiddetli ağrıdan arınılacağını savunur. Aynı zamanda yumurta sarısı, sirke ve hindiba yemek, ağrıyı yok eden ikinci bir çözüm.

Ağız Kokusu İçin Reçete

Ağız kokusunun çözümü mutfaktan geçiyor:
  • 105 gram kabuğu soyulmuş limon
  • 3,5 gram kuru zencefil
  • 3,5 gram havlıcan
  • 3,5 gram karanfil
  • 3,5 gram hindistan cevizi
  • 3,5 gram sivri biber
  • 3,5 gram kakule
  • 3,5 gram tarçın
  • Bir miktar bal
  • 700 gram misk.
Tüm malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışım ağız kokusunu yok etmekle kalmayacak aynı zamanda sindirim sisteminizi de rahatlatacaktır.

Cilt Sarılığı İçin Reçete
Soluk cilt rengini yok eden besinler: Nohut, et suyu, rafadan yumurta, reyhan.

Göz Hastalıkları İçin Reçete
İbn-i Sina gözde meydana gelen arpacığın tedavisinde ise gül yağı, anzorot ve hiltit kullanılmasını tavsiye etmiş. Bu 3 malzemeyi karıştırıp gözünüze pansuman yapabilirsiniz. Aynı zamanda göz iltihaplanmaları ve şişlikler için ise gül suyunu tavsiye ediyor.

Böbrek Taşı İçin Reçete
İbn-i Sina'ya göre böbrek taşı ağrısına çözüm şu şekilde;
Kabuksuz karpuz çekirdeği, ufalanmış üzüm çekirdeği, kereviz veya anason tüketimi.
İkinci yöntem ise, gül çekirdeği, diken çekirdeği, hatmi tohumu ve molehiya tohumu öğütülerek karıştırılır. Bu taze karışım mayhoş bir içecek ile içilir.
 
Uçuk ve Mantar İçin Reçete
Uçuk çıkan bölgeye sarı terminalia tohum özü ve meyan kökü yaprağı ezilerek sürülür. Hastalıklı bölgeye sirke ve yağ da sürülür.

Astım İçin Reçete
Nefes darlığı çekenlere pişirilmiş kuru zufa otu, ada soğanı sıyrığı, geven, sarı incir, kabuksuz badem ve bak ile beraber içmesi öneriliyor.

Kaynak: Mynet.com
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.