HOYA TÜRKİYE’YE YENİ ATAMA

İki güçlü marka bir Genel Müdür... Seiko Optik Türkiye Genel Müdürü Suat Çam, Hoya Türkiye’nin de Genel Müdürü olarak atandı.

HOYA TÜRKİYE’YE YENİ ATAMA
11 Şubat 2019 Pazartesi 14:10

Optik cam ve ham madde üretiminde dünyanın lider üreticilerinden biri olarak öne çıkan Seiko Optik’i, 2015 yılında Türkiye pazarına dahil eden ve Seiko Optik Türkiye Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Suat Çam, 2013 yılında Seiko Optical Products Co. Ltd. hisselerinin %50’sini satın alan Hoya Vision Care tarafından, Türkiye operasyonun başına Genel Müdür olarak atandı. Satın alma sonrası merkezi yönetim kararı ile Hoya kadrolarının atandığı ve ağırlıklı yönetimin Hoya tarafından yürütüldüğü global strateji Türkiye’de kırıldı. Başarılı satış ve pazarlama çalışmaları çalışmaları, saha organizasyonları, satış sonrası hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleri ile globale örnek çalışmalar gerçekleştiren Seiko Optik Türkiye Genel Müdürü Suat Çam, Hoya Türkiye Genel Müdürlüğüne de atanarak bir ilke konu oldu. Çam, “bu iki güçlü markanın bir araya gelmesi ve Türkiye’de ortak yönetimin verdiği avantajlar ile pazarı daha çok geliştireceklerini, yeni projeler ile sektörde daha da güçleneceklerini” ifade etti.

Suat Çam ‘iki kardeş şirket gibi yöneterek, pazarı geliştirme hedefindeyiz’

Seiko Optik’i, Türkiye’de her yıl yüzde 80 büyüten, etkin satış ve pazarlama faaliyetleri, satış sonrası hizmetler ve başarılı lojistik yapılanmasıyla güçlendiren Suat Çam, aynı vizyonla Hoya Türkiye’nin de tüm yönetimini üstlendi. Çam, “optik sektörünün liderlerinden olan bu iki markanın yönetimini üstlenmek, aynı zamanda büyük bir operasyon gerektiriyor. Seiko ve Hoya’yı birbiriyle kardeş ve sektörü domine eden markalar olarak büyütmeyi hedefliyoruz. Üstün Japon teknolojisine sahip Hoya’nın optikçiye, sektöre ve tüketiciye yakın, sektörü bilinçlendiren ve sektörde doğru adımlar atan marka vizyonunu, Seiko’nun sektörde ilk’lere ve en’lere imza atan, göz sağlığında sosyal ve duyarlı marka vizyonu ile birleştirerek Türkiye pazarında büyük başarılara imza atacağız”  dedi.

Medikal teknolojinin lider markası HOYA

Japonya’da 1941 yılında optik cam üreticisi olarak kurulan Hoya, kısa zamanda sağlık hizmetleri ve bilgi teknolojileri alanında üretime başladı. Günümüzde, gözlük camları, intraoküler lensler, kontak lenslerin yanında, medikal endoskoplar, yarı iletkenler için anahtar bileşenler, LCD paneller ve sabit disk sürücüleri gibi bir çok alanda teknolojik ürünler geliştiren şirket, 60 yılı aşkın süredir sektöründe global lider konumunda… Tüm dünyada 150’nin üzerinde iştirakı ve bağlı ortakları bulunan Hoya’nın, birçok ülkede 37.000’in üzerinde çalışanı var. Türkiye’de 4 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdürüyor ve tüketicilerine ürün gamında yer alan progressive, tek odaklı, indoor, mineral, bifokal, sportive ve yüksek bazlı camlar ile 1000’i aşkın noktadan hizmet veriyor. İnsanların yaşam kalitelerini artıracak yenilikçi ürünler yaratarak topluma gerçek anlamda değer katmak Hoya’nın ana felsefesini oluşturuyor.

Seiko Optik Türkiye’nin sosyal ve duyarlı marka vizyonu…

Tüm dünyada sektörü geliştiren marka olarak öne çıkan ve en eski optik cam üreticisi olan Seiko Optik, 1921 yılında ilk optik cam üretim atölyesini Japonya’da açtı. Yüzyıldan uzun bir süredir sektörde çığır açan yeniliklere öncülük eden Seiko Optik bugün Almanya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Yakın Doğu’ya 50’den fazla ülkede hizmet veriyor. Dünyada satış performansıyla ilk 5’te ve pazar payında ilk 3’de olan Seiko Optik Türkiye, pazarlama faaliyetlerindeki başarılarına ek olarak, sosyal ve duyarlı marka bilinciyle toplum yararına da çalışmalar yürütüyor. Göz sağlığı farkındalığını artırmaya yönelik gerçekleştirdiği projelerin yanına çevreci yaklaşımını da ekleyen Seiko Optik Türkiye, ‘Gözümün Değeri’ ve ‘Baktığımız Yerler Yeşerecek’ projeleri ile sektörde duyarlı marka vizyonunu devam ettiriyor.

Biz de Optik Gazete olarak Sayın Suat Çam'ı yeni görevinden dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜLYA ŞENYÜZ-OPAK LENS- PAZARLAMA VE EĞİTİM MÜDÜRÜ - 5 yıl önce
Yıllardır çalışkanlığı ,beyefendi kişiliği,mükemmel insan ilişkileri ile tanıdığım ,sevdiğim ve saydığım Sayın Suat Çam bey i yeni görevi nedeniyle kutluyor ve Başarılarının devamını diliyorum.