Hormon Bozukluğu Gözleri Etkiliyor!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen göz kuruluğu, 40 yaşın üstündeki kadınlarda daha sık görülüyor.

Hormon Bozukluğu Gözleri Etkiliyor!
12 Kasım 2016 Cumartesi 11:53

Göz kuruluğunun şahısların jurnal aktivitelerini etkilediğini ifade eden Doç.Dr. Barış Yeniad, “Göz kuruluğu, gözyaşının tatmin edici üretilememesi, üretilen gözyaşının nitelikli olmaması ya da fazla çabuk uçup gitme olması nedeni ile oluşur. Göz kuruluğunun oluşumunda iltihabi süreçlerinin de rol oynadığı bilinmektedir. Tedavi edilmediğinde göz yüzeyinde kurumaya bağlı olarak ülser, ağrı ve çok önemli durumlarda kornea olarak adlandırılan saydam tabakanın delinmesi ile görme kaybına yol açabilir” diye konuştu.

HORMON DEĞİŞİMİ GÖZLERİ ETKİLİYOR
 
Göz kuruluğunun kitap okurken, bilgisayarda çalışırken, otomobil kullanırken ve klimalı ortamlarda gözde yanma, batma, kızarıklık ve istemsiz hareket sulanmalara sebep olduğunu ifade eden Doç.Dr. Barış Yeniad, “Tam tersi gibi düşünülse de göz kuruluğunda da gözlerde yaşarma olur. Bu durum kuruyan gözün kendini korumak amacı ile refleks olarak gözyaşı üretimi nedeni ile oluşur. Göz kuruluğu tüm yaş ve cinsiyetlerde görülmesine karşın en sık 40 yaş üzerindeki kadınlarda görülmektedir. Bunun nedeni hormonlardaki değişime alt olarak gözyaşı üretiminin azalmasıdır. Daha ileri yaşlarda menopozun oluşması ile birlikte şikayetler daha can sıkıcı olmaktadır. Kuru gözün tanısı klinik tetkik ile konulmaktadır.

Tanıda biomikroskopik muayene sırasında kullanılan renkli boyalar son derece değerlidir. Gözyaşı miktarını ölçen kağıt çubuklar (Schirmer) takiplerde kullanılmaktadır. Göz kuruluğunun teşhisinde herhangi bir görüntüleme yöntemi yarar sağlamaz. Klinik tanı en manâlı yöntemdir” biçiminde konuştu.

Kaynak : hayatsagliktir.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.