Herkes Haklı İse Sorun Kimde?

Ne olacak bizim bu optik sektörünün durumu diye düşünürken; çözüm olarak, ‘iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batırmamız’ gerektiğini bir optisyen olarak dile getirmek istedim.

Herkes Haklı İse Sorun Kimde?
28 Eylül 2018 Cuma 10:54

Biz optisyenlik müessesemizde müşterilerle, elemanı olan elemanlarıyla, kiracı olanlar dükkân sahibi ile SGK ve Sağlık Müdürlüğü ile ÜTS, gözlük cam ve çerçeve toptancısı, fabrikası ile yani herkesle uğraşıyoruz. Bunlar yetmiyormuş gibi en önemlisi de birbirimizle uğraşıyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Ses çıkması iyi bir şey ama herkes kendini haklı gösteriyor, hiç haksız yoksa ve herkes haklı ise sorun kimde o zaman?

‘Uğraşıyoruz’

Sektörde, kimsenin kimseye faydası yok. Herkes ‘günü kurtarayım ben kazanayım, başkası beni ilgilendirmez’ düşüncesinde. Sonra bu meslek niye ilerlemiyor diye soruyoruz. Kimse elini taşın altına sokmuyor. Mesela bir optisyenlik öğrencisi yetiştirmeye çalışan çok az kişi var. Bu gençleri biz yetiştirmezsek kim yetiştirecek? Okulların şartları belli; teori ile uygulama arasında dağlar kadar fark var. Kısacası her şey ile uğraşıyoruz ama optisyenlik öğrencileri ile uğraşmıyoruz. Bu değerleri biz kazanalım derim ben; önce eğitim öğretimle destek oluruz sonra da yapabilen iş imkânı sağlayarak, gençleri büyük şirketlerin elinden kurtarmış oluruz. İlerisi için mesleğin gelişimini sağlar, gençlerimizi kazanırız.

Artık ‘hep bana hep bana’ diye düşünüp zincirin tek halkasını geliştirip yok olacağımıza, ‘hep bize hep bize’ diye düşünerek zincirin tüm halkalarını geliştirmek ve güçlendirmek bütün optik sektörüne fayda sağlayacaktır.
 
İbrahim Demir
Demir Optik -Isparta
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 5 yıl önce
İbrahim bey çok doğru ve güzel söylemişsiniz...Fazlası var eksiği yok,eskiden yaz tatillerinde çıraklık yaparak okul masraflarımı kazanmaya çalışırdım. Şuan ki optisyenlik mezunu birisi daha plaket değiştiremiyor. Eeee şu fiyat olmazsa olmaz...